Στα… μαλακά η Ρούλα Πισπιρίγκου; «Εάν αναγνωριστεί ελαφρυντικό στην κατηγορουμένη, η ποινή μπορεί να…» (video)

April 10, 2022


«Οι αναλύσεις των ψυχολόγων πάνω στη συμπεριφορά των κατηγορουμένους δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, γιατί στα δικαστήρια κοιτάνε τα στοιχεία» δήλωσε ο δικηγόρος, εξηγώντας πως στην υπόθεση της Πάτρας, η …

...έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή.Ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης.Κατόπιν,...

«Οι αναλύσεις των ψυχολόγων πάνω στη συμπεριφορά των κατηγορουμένους δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, γιατί στα δικαστήρια κοιτάνε τα στοιχεία» δήλωσε ο δικηγόρος, εξηγώντας πως στην υπόθεση της Πάτρας, η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης.

Κατόπιν, είπε πως στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινής μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.

Δείτε επίσης: «Πιστεύω ότι θύμα της υπόθεσης ήταν και η σπιτονοικοκυρά» – Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος των συγγενών της (video)

Ο δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.