Γιώργος Καραϊβάζ: Οι υποθέσεις φωτιά που χειριζόταν. Μάλαμας, Φουρθιώτης, Λιγνάδης και…

April 10, 2021


Ποιες υποθέσεις φωτιά χειριζόταν ο δολοφονημένος Γιώργος Καραϊβάζ;Από κόσκινο περνά η αστυνομία όλες τις πολύκροτες υποθέσεις που χειριζόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ.Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν στην πρώτη γραμμ…

...ή του αστυνομικού ρεπορτάζ μέσα από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την ιστοσελίδα bloko.gr.Τον τελευταίο καιρό ο Γιώργος Καραϊβάζ πίεζε πολύ για την υπόθεση Λιγναδη και τον Μένιο Φουρθιωτη. Έκανε σωστά την δουλειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος...

Ποιες υποθέσεις φωτιά χειριζόταν ο δολοφονημένος Γιώργος Καραϊβάζ;

Από κόσκινο περνά η αστυνομία όλες τις πολύκροτες υποθέσεις που χειριζόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν στην πρώτη γραμμή του αστυνομικού ρεπορτάζ μέσα από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την ιστοσελίδα bloko.gr.

Τον τελευταίο καιρό ο Γιώργος Καραϊβάζ πίεζε πολύ για την υπόθεση Λιγναδη και τον Μένιο Φουρθιωτη. Έκανε σωστά την δουλειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καραιβάζ ξεψάχνιζε αρκετά την υπόθεση Λιγνάδη. Μάλιστα ήταν εκείνος που πριν λίγο καιρό αποκάλυψε εσωτερική πληροφορία της αστυνομίας ότι υπήρξε εντολή να μην διερευνήσουν άμεσα το σπίτι και το κινητό του Λιγνάδη.

Όμως ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε εμπλακεί και στη δολοφονία του Δημήτρη Μάλαμα.

Πιο συγκεκριμένα, σε δικογραφία για τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, που διατηρούσε με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί της 29ης Οκτωβρίου του 2019, αλλά και με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είχε εμπλακεί το όνομα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ Γιώργου Καραϊβάζ.

Η απάντηση του ίδιου είχε έρθει μέσα από την ιστοσελίδα του, το bloko.gr:

«Γνωρίζουμε πως εδώ και πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια, με την αξιοποίηση των επισυνδέσεων της ΕΥΠ στην προσπάθεια διαλεύκανσης του όποιου εισοδισμού του Δημήτρη Μάλαμα στην αστυνομία και αλλαχού, το δικό μου όνομα «σέρνεται» τα τελευταία χρόνια ένθεν κακείθεν με την υπόνοια της υποβοήθειας του Δημήτρη σε επίπεδο πληροφόρησης.

Το έχουμε γράψει πολλαπλώς. Απέναντι στον αναγνώστη που μας εμπιστεύεται την ενημέρωση του θέλουμε να είμαστε διαυγείς. Δεν έχουμε λάβει το περιεχόμενο και το λόγο την κλήσης μας στην εισαγγελέα πταισμοδικών για ανωμοτί εξέταση, πλην όμως υπάρχει μίνιμουμ σχετική ενημέρωση. Και πάνω σε αυτή τοποθετούμαστε, αφού προηγουμένως σας θυμίσουμε το ακόλουθο απόσπασμα σε ρεπορτάζ μας για τη δολοφονία του Μάλαμα με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2019 (ΕΔΩ).

Γράφαμε σε μορφή υστερόγραφων:

ΥΓ: Όποιον κι αν ρωτήσεις και τοποθετείται στο γεωμετρικό σχήμα που προαναφέραμε, θα σας πει ότι δεν γνώριζε τον Δημήτρη Μάλαμα. Ο υποφαινόμενος τον γνώριζε, και μάλιστα τον γνώρισε μετά από σκληρή κριτική σχετική με την εμπλοκή του ονόματος του σε υποθέσεις διαφθοράς αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Η γνώμη μας άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Μας βοήθησε να μάθουμε πολλά τα οποία αγνοούσαμε ως συμβαίνοντα και συμβεβηκότα και με ασύγνωστη επιπολαιότητα -δημοσιογραφική και κοινωνική- αντιπαρερχόμασταν. Μικρό καιρό πριν από το έκβας της ζωής του, τον καταχωρήσαμε στην χωρία των φίλων.

ΥΓ 2: Στο πλαίσιο αυτό, ας μας επιτραπεί ο συναισθηματισμός και η προσωπική αναφορά. Δημήτρη μου, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.»

Στο δια ταύτα θα μπούμε όταν θα έρθει η ώρα. Κι αυτό γιατί ποτέ δεν κρύψαμε -πέραν των δεοντολογικών συμβατικών μας δεσμεύσεων- απολύτως τίποτα. Όταν όλοι ανασήκωναν τους ώμους με απορία ακόμη και για την ύπαρξη του Δημήτρη, εμείς αποδώσαμε στη μνήμη του αυτό που η ηθική μας επέβαλε.

Στην έρευνα ωστόσο, επισπεύδουσα εμφανίζεται η εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου. Δεν ξέρουμε και ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό που θα διαβάσετε διαδραμάτισε κάποιο ρόλο ώστε να μας κάνει τη τιμή να μας συγκαταλέξει στο πάνθεον της αστυνομικής διαφθοράς. Ευπρόσδεκτη η πρόσκληση-πρόκληση και όλα θα απαντηθούν, καθώς είναι μία καλή ευκαιρία να διερευνηθούν στην ουσία τους όλα όσα γράφαμε για το δίκτυο αστυνομικής διαφθοράς από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Επαναλαμβάνουμε πως η στάση μας, ηθικής και αξιοπρέπειας, δεν επηρέασε την κρίση της κ. Δημητρίου, σε κλήση μας στις εσωτερικές υποθέσεις για ένα διαβαθμισμένο έγγραφο και συνακόλουθα την απάντηση μας στις 29 Ιανουαρίου του 2019.

Η απάντησή μας σε αρχηγό ΕΛΑΣ και εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις συνδικαλιστικές διώξεις, τη φίμωση της ελευθεροτυπίας και εν γένει της σπέκουλας

Χθες, κληθήκαμε για ανωμοτί εξέταση μετά από εντολή της εισαγγελέα Ξένης Δημητρίου, αναφορικά με ρεπορτάζ του bloko.gr με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2018 και με τίτλο: «Ο Άρης κάνει πόλεμο… Ποιοι κορυφαίοι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ καλούνται να… μετανοήσουν!»

Πρόκειται για ρεπορτάζ αναφορικά με τις συνδικαλιστικές διώξεις που ακολούθησαν τα δραματικά για το κύρος της αστυνομίας γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν σχετικά με την εντολή για μη συλλήψεις, απότοκο προϊόν της οποίας υπήρξαν οι δηλώσεις κορυφαίων συνδικαλιστών οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία, με διαταγή ενός αρχηγού που υπήρξε συνδικαλιστής και με παρελθόν σε δηλώσεις για συνδικαλιστικές διώξεις.

Αλλάζουν όμως οι καιροί. Κι επειδή αλλάζουν, ουδείς δεν πρέπει να λησμονεί πως καιροί ου μενετοί.

Το bloko.gr παραθέτει το περιεχόμενο της εξέτασης και της απάντησής μας μέσω δύο εντεταλμένων προς τούτο απάντηση μας τόσο στον κ. αρχηγό, όσο και και κυρίως στην κ. Δημητρίου, αφού προηγουμένως επισημάνουμε πως η κ. εισαγγελέας, ουδόλως ενοχλήθηκε από τις διώξεις, για τις μη συλλήψεις, ή για οτιδήποτε άλλο σχετικό που πλήγωσε επαναλαμβάνουμε το κύρος της ΕΛΑΣ.

Στόχος υπήρξε η συνταγματικά κατοχυρωμένη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου και του κ. αρχηγού, για μία ακόμη φορά ο εκφοβισμός μας, με απώτερο στόχο την παύση της κριτικής. Στην κριτική όμως απαντάς με επιχειρήματα κ. Ανδρικόπουλε.

Δεν απαντάς με διώξεις, ούτε με εκφοβισμούς, καθώς αυτό συνιστά το αυτονόητο. Ένδεια επιχειρημάτων, παραδοχή της κριτικής, αλλά μη ανοχής της. Κάτι που αναμφίβολα δεν συμβαδίζει με αρχέγονες αρχές και αναπαλλοτρίωτες αξίες περί Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης, που αποτελεί τον οργανικό θεμέλιο λίθο της.

Διαβάστε σχόλια για τις υποθέσεις που χειριζόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ στο twitter:

Διαβάστε το βιογραφικό του Γιώργου Καραϊβάζ και γιατί η ΕΣΗΕΑ είχε διαγράψει τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.