“Σταματήστε…Δεν έχει νόημα”: Όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου προέτρεπε τους γιατρούς να σταματήσουν να επαναφέρουν τη Τζωρτζίνα στη ζωή

April 3, 2022


Ανατριχίλα προκαλούν στη κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις για τη σκληρότητα και ψυχρότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ότι αφορά στα παιδιά της που έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα. Για την νέα μαρτυρία που βλέπει…

... το φως της δημοσιότητας δεν υπάρχει λέξη που θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει.Η λέξη «σοκαριστική» φαντάζει μικρή μπροστά στα όσα δηλώνει γιατρός που ήταν μπροστά στο περιστατικό, όπου η μικρή Τζωρτζίνα, επανήλθε στη ζωή μετά από προσπάθεια ανάνηψης 55 ολόκληρων λεπτών.Παρ’...

Ανατριχίλα προκαλούν στη κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις για τη σκληρότητα και ψυχρότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ότι αφορά στα παιδιά της που έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα. Για την νέα μαρτυρία που βλέπει το φως της δημοσιότητας δεν υπάρχει λέξη που θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει.

Η λέξη «σοκαριστική» φαντάζει μικρή μπροστά στα όσα δηλώνει γιατρός που ήταν μπροστά στο περιστατικό, όπου η μικρή Τζωρτζίνα, επανήλθε στη ζωή μετά από προσπάθεια ανάνηψης 55 ολόκληρων λεπτών.

Παρ’ ότι είχε φύγει από τη ζωή το 6 μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη κι ενώ είχε προκληθεί και ο θάνατος της τρίχρονης Μαλένας, τα δύο αυτά τραγικά γεγονότα δεν στάθηκαν ικανά για να «σωθεί» ο γάμος του Μάνου Δασκαλάκη με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία νωρίτερα κατηγόρησε τον πρώην σύζυγό της ότι παριστάνει τον θλιμμένο.

Το ανατριχιαστικό σχέδιο

Ο σύζυγος μάζεψε τα πράγματά του κι έφυγε από το σπίτι κι έτσι η Ρούλα που είχε «ψύχωση» με τον άνδρα της, όπως πολλοί ομολογούν, έβαλε μπροστά το ανατριχιαστικό σχέδιό της, για να τον φέρει πίσω.

Είχε αποτύχει με την Ίριδα και ήλπιζε ότι θα τα καταφέρει με την Τζωρτζίνα. Κάπως έτσι, μεθόδευσε την εισαγωγή της 9χρονης, πέρυσι στις 8 Απριλίου στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Εκεί, που τρεις μέρες αργότερα, κάνοντας τα «μαγικά» της στο μονόκλινο δωμάτιο νοσηλείας της Τζωρτζίνας, όπως περιγράφουν γιατροί και νοσοκόμες, το κοριτσάκι για εντελώς ακαταλαβίστικο ιατρικό τρόπο, έπαθε ανακοπή της καρδιάς.

'Σταματήστε...Δεν έχει νόημα': Τα σοκαριστικά λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου στη προσπάθεια των γιατρών να επαναφέρουν την Τζωρτζίνα στη ζωή

Όπως είναι γνωστό, ο αναισθησιολόγος υπερβαίνοντας κάθε χρονικό όριο εκείνο το Κυριακάτικο βράδυ, κατάφερε μετά από 55 ολόκληρα λεπτά της ώρας να επαναφέρει στη ζωή τη Τζωρτζίνα.

Για εκείνες τις στιγμές σοκάρει πραγματικά μια αποκαλυπτική μαρτυρία στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» μιας γιατρού της βάρδιας, που αφορά την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης:

«Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια»

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: «Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί».

Ποια μάνα λέει κάτι τέτοιο; Ποια μάνα δεν ελπίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο;

Ποια μάνα δεν θα ήταν σοκαρισμένη και αλλόφρων; Κι όμως, η Ρούλα έβλεπε απαθής την προσπάθεια της ανάνηψης, σαν να επρόκειτο για μια τοπική ιατρική δουλειά ενός γιατρού….

Η Τζωρτζίνα τελικά είχε σωθεί εκείνο το βράδυ, όπως είναι γνωστό, προς απογοήτευση όμως της Ρούλας, με βάση τη συμπεριφορά της…

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.