Τροπονίνη: Ποια πραγματικά η ουσία που φέρεται να βρέθηκε στη Τζωρτζίνα. Εξελίξεις για Πάτρα [video]

April 1, 2022


Τι είναι η ουσία τροπονίνη που φέρεται να βρέθηκε αυξημένη στην Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γαλεντέρη;Κορυφώνεται το θρίλερ για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, καθώς οι τοξι…

...κολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας που αναμένονται από μέρα σε μέρα θα δώσουν πολύτιμες απαντήσεις.Η είδηση ήρθε απο τον Ιατροδικαστή Γαλεντέρη. Ο γιατρός μετέφερε στον Γιώργο Παπαδάκη ότι η ουσία τροπονίνη αντί για 15 που είναι το φυσιολογικό σε 418.Το θρίλερ για την υπόθεση...

Τι είναι η ουσία τροπονίνη που φέρεται να βρέθηκε αυξημένη στην Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γαλεντέρη;

Κορυφώνεται το θρίλερ για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας που αναμένονται από μέρα σε μέρα θα δώσουν πολύτιμες απαντήσεις.

Η είδηση ήρθε απο τον Ιατροδικαστή Γαλεντέρη. Ο γιατρός μετέφερε στον Γιώργο Παπαδάκη ότι η ουσία τροπονίνη αντί για 15 που είναι το φυσιολογικό σε 418.

Το θρίλερ για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα κορυφώνεται, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας που αναμένονται από μέρα σε μέρα θα δώσουν πολύτιμες απαντήσεις.

Σύμφωνα ωστόσο με τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά και ακαδημαϊκούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», φαίνεται πως εντοπίστηκαν στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, αυξημένα επίπεδα της ουσίας τροπονίνης.

Πηγή της εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει, ότι αυτές θα δείχνουν «παθολογικά και μόνο αίτια για την 9χρονη Τζωρτζίνα», ενώ σε ότι αφορά στην τελική Ιατροδικαστική Εκθεση της άτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών «πολύ δύσκολα θα καταλήξει σε κάτι ανατρεπτικό» για τους λόγους θανάτου της Μαλένας και της 6 μηνών Ιριδας.

Σύμφωνα με άλλη πηγή της εφημερίδας, (από τον χώρο της Υγείας), η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις προχθές ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Παράλληλα με την πληροφορία, (από το ακαδημαϊκό περιβάλλον) ότι οι Τοξικολογικές θα «δείχνουν» νοσοκομειακή ουσία ως εύρημα, η «Π» δίνει ένα επιπλέον στοιχείο του ιατρικού φακέλου της μικρής, χωρίς να ερμηνεύει επιστημονικά την αξία του, αλλά και να μην το ταυτίζει με την έρευνα που διενεργείται.

Πρόκειται για την ένδειξη τροπονίνη – ουσία της καρδιάς, που έπρεπε να ήταν έως 15 και εμφανίζεται στο…418!

Τι είναι η τροπονίνη

Η ουσία τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά.

Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί.

Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρεθεί το αίτιο.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι όταν παθαίνει κανείς έμφραγμα, εγκεφαλικό, ανακοπή, ο πρώτος δείκτης που θα ανέβει είναι της τροπονίνης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα, όχι το αίτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπονίνη δεν εξηγεί γιατί έπαθε ανακοπή, επιβεβαιώνει απλά ότι την έπαθε. Και δεν χρειάζεται τοξικολογική για να βρεθεί.

Ενδεχομένως λοιπόν να έχει βρεθεί κάποια άλλη ουσία.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.