Έμαθε ότι είναι έγκυος σε δίδυμα και πλημμύρισε από χαρά – Λίγο μετά της αποκάλυψαν κάτι σοκαριστικό

March 23, 2023


Μια γυναίκα που έκανε θεραπεία γονιμότητας σε μια κλινική στη Ρώμη, έμεινε έγκυος σε δίδυμα, ωστόσο μετά από τέσσερις μήνες έμαθε ότι δεν είναι δικά της, αφού της εμφύτευσαν λάθος έμβρυα. Με την ευκαιρία, δείτε το περίεργο σκηνικό με εγκυμονούσα που φωτογράφισε την κοιλιά της.«Αυτά τα μωρά ζουν μέσα μου» δήλωσε η Άννα μέσω του δικηγόρου της. «Ενιωσα τρόμο όταν έμαθα ότι τα έμβρυα που κυοφορώ ανήκο…

...υν σε μια άλλη γυναίκα».Η γυναίκα, που οι ιταλικές εφημερίδες την αποκαλούν Άννα και ο σύζυγός της, ήταν ένα από τα τέσσερα ζευγάρια που έκαναν θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης στις 4 Δεκεμβρίου του 2013, στη μονάδα γονιμότητας του νοσοκομείου Sandro Pertini στην ιταλική πρωτεύουσα.Οταν...

Μια γυναίκα που έκανε θεραπεία γονιμότητας σε μια κλινική στη Ρώμη, έμεινε έγκυος σε δίδυμα, ωστόσο μετά από τέσσερις μήνες έμαθε ότι δεν είναι δικά της, αφού της εμφύτευσαν λάθος έμβρυα. Με την ευκαιρία, δείτε το περίεργο σκηνικό με εγκυμονούσα που φωτογράφισε την κοιλιά της.

«Αυτά τα μωρά ζουν μέσα μου» δήλωσε η Άννα μέσω του δικηγόρου της. «Ενιωσα τρόμο όταν έμαθα ότι τα έμβρυα που κυοφορώ ανήκουν σε μια άλλη γυναίκα».

Η γυναίκα, που οι ιταλικές εφημερίδες την αποκαλούν Άννα και ο σύζυγός της, ήταν ένα από τα τέσσερα ζευγάρια που έκαναν θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης στις 4 Δεκεμβρίου του 2013, στη μονάδα γονιμότητας του νοσοκομείου Sandro Pertini στην ιταλική πρωτεύουσα.

Οταν έμαθαν ότι η γυναίκα έμεινε έγκυος, χάρηκαν και πίστεψαν ότι όλα πήγαν καλά. Μέχρι που η γυναίκα έκανε ένα τεστ ρουτίνας, για να ελέγξει τυχόν γενετικές ανωμαλίες στα αναπτυσσόμενα έμβρυα.

Τότε αποκαλύφθηκε η συγκλονιστική αλήθεια: Το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι τα δίδυμα που περιμένει δεν ταιριάζουν στο «γενετικό του προφίλ».

Τα έμβρυα πιστεύεται ότι ανήκουν σε μια άλλη από τις γυναίκες που είχαν προσφύγει στην κλινική για εξωσωματική θεραπεία, γνωστή ως Λία.

Η ειρωνεία είναι ότι η Λία απέβαλε και δεν κατάφερε να μείνει έγκυος μετά την εμφύτευση, και η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αναφέρει ότι τα χαμένα έμβρυα ανήκαν στην Άννα, στη γυναίκα που τώρα κυοφορεί τα δίδυμα της Λία.

«Αυτά τα μωρά ζουν μέσα μου» δήλωσε η Άννα μέσω του δικηγόρου της. «Ενιωσα τρόμο όταν έμαθα ότι τα έμβρυα που κυοφορώ ανήκουν σε μια άλλη γυναίκα».

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά τη γέννα των διδύμων; Η έγκυος γυναίκα θα θεωρηθεί μητέρα των παιδιών ή παρένθετη μητέρα;

Ωστόσο, η γυναίκα αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της και η ίδια σκοπεύουν να προχωρήσουν την εγκυμοσύνη. «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την εγκυμοσύνη. Αυτές είναι οι αξίες μας».

Έμαθε ότι είναι έγκυος σε δίδυμα και πλημμύρισε από χαρά - Λίγο μετά της αποκάλυψαν κάτι σοκαριστικό

Το κέντρο εξωσωματικής θεραπείας όπου έγινε το λάθος παραμένει κλειστό προσωρινά και δεν θα προχωρήσει σε καμία εμφύτευση εμβρύου μέχρι να διεξαχθεί έρευνα στις διαδικασίες που χρησιμοποιεί και που οδήγησαν στο ολέθριο λάθος.

Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου έσπευσαν να τονίσουν ότι η γκάφα ήταν μια «μεμονωμένη περίπτωση», ενώ ο τοπικός διευθυντής της υγείας Vitaliano De Salazar έσπευσε να καθησυχάσει ζευγάρια που έχουν κάνει εξωσωματική στην συγκεκριμένη κλινική, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους δικούς τους απογόνους.

Ο υπουργός Υγείας Beatrice Lorenzin δήλωσε δυσαρεστημένος με τον χειρισμό της υπόθεσης: «Πληροφορηθήκαμε το περιστατικό από τις εφημερίδες», είπε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο θα ερευνήσει τις πρακτικές της κλινικής.

Μια πενταμελής επιτροπή έχει σχηματιστεί για να διαπιστωθεί τι ακριβώς πήγε στραβά. Αλλά αυτό θα είναι μικρή παρηγοριά για το ζευγάρι που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπο με την πραγματικότητα ότι τα μωρά που είχαν τόσο απεγνωσμένα ήθελε, δεν είναι δικά του.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά τη γέννα των διδύμων; Η έγκυος γυναίκα θα θεωρηθεί μητέρα των παιδιών ή παρένθετη μητέρα;

32χρονη έγκυος «πεθαίνει» στη διάρκεια του τοκετού – Ξαφνικά ο άνδρας της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και…

Σοκάρει η ιστορία μίας 32χρονης εγκύου, η οποία «πεθαίνει» στη διάρκεια του τοκετού και τότε ξαφνικά ο άνδρας της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και γίνετε κάτι ανατριχιαστικό.Επίσης, μία έγκυος ανέβασε ένα βίντεο και προκάλεσε σάλο. Μόλις δείτε τι κάνει θα πάθετε σοκ.

Η Μέλανι ήταν έγκυος στο δεύτερό τους παιδί. Όλα προχωρούσαν κανονικά όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά μόλις το ζευγάρι έφτασε στο νοσοκομείο, τα πάντα άλλαξαν.

Η Μέλανι είπε σε μια από τις μαίες πως κάτι δεν πήγαινε καλά όσο περίμενε να γεννήσει τη μικρή της κόρη. Ένιωθε ζαλάδες και είχε τάση για εμετό. Οι γιατροί προσπάθησαν να καταλάβουν ποιο ήταν το πρόβλημα αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν κάτι, είτε στη μητέρα είτε στο νεογνό.

Μετά από αυτό, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η υγεία της Μέλανι χειροτέρευσε δραματικά. Κάθε μηχάνημα ελέγχου στον θάλαμο άρχισε να σημάνει συναγερμό με τον χαρακτηριστικό βόμβο. Η καρδιά της Μέλανι σταμάτησε να χτυπά.

Η μητέρα υπέστη εμβολή αμνιακού υγρού, μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή της κύησης όπου εισρέει αμνιακό υγρό στην κυκλοφορία αίματος της επιτόκου. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μια στις 80.000.

Οι αντιδράσεις που συμβαίνουν στο σώμα της μητέρας είναι ταχύτατες και σε ποσοστό 85% οι καταστάσεις αυτές οδηγούν σε θάνατο.

Το αμνιακό υγρό περιέχει στοιχεία που μόλις έρθουν σε επαφή με το αίμα και μπουν στην αιματική κυκλοφορία προκαλούν σπασμούς, νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, καρδιοπνευμονικό σοκ και τελικά οι ασθενείς πέφτουν σε κώμα και καταλήγουν.

32χρονη έγκυος «πεθαίνει» στη διάρκεια του τοκετού - Ξαφνικά ο άνδρας της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και...

Η Μέλανι μπήκε άμεσα στην εντατική και οι γιατροί μπόρεσαν να σώσουν το μωρό αφαιρώντας το νεογνό με καισαρική τομή. Η μητέρα όμως δεν κατάφερε να επανέλθει. Οι γιατροί ανακοίνωσαν τον κλινικό θάνατό της ενώ οι συγγενείς της ήταν ήδη στο νοσοκομείο για το τελευταίο αντίο.

Μετά από 24 ώρες συνέβη όμως κάτι που σόκαρε τους πάντες. Ο άνδρας έσκυψε πάνω από το κεφάλι της γυναίκας του και της έδωσε ένα αποχαιρετιστήριο φιλί.

«Αν σου έχει απομείνει έστω και το παραμικρό κουράγιο να παλέψεις, άρχισε να το κάνεις», ψιθύρισε στη Μέλανι. Αυτά τα λόγια λειτούργησαν σαν εντολή επιβίωσης για τη Μέλανι και βρήκε τη δύναμη να περάσει στην άλλη πλευρά πάλι, να παλέψει για τη ζωή της.

Μόλις μετά από 24 ώρες αφότου είχε χάσει τις αισθήσεις της, η Μέλανι βρήκε τη δύναμη και άνοιξε πάλι τα μάτια της. Ο Νταγκ της έδειξε μια φωτογραφία της νεογέννητης κόρης τους, της Γκαμπριέλα, που επέζησε παρά τις απίστευτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε στον κόσμο, όταν το σώμα της Μέλανι είχε υποστεί ισχυρά σοκ.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να νιώσει πραγματικά τα συναισθήματα που βίωσε αυτό το ζευγάρι. Από τη μια μεριά την απόγνωση, τον θάνατο και από την άλλη την ελπίδα, την προσδοκία και τη ζωή.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.