8 συμβουλές για να σας φτιάξει η διάθεση για σ3χ

March 20, 2022


Όταν δύο χαρακτήρες πρόκειται να κάνουν σeξ σε βιβλία και ταινίες, δείχνουν να είναι όλοι ζεστοί και έτοιμοι μόλις περάσουν τις πόρτες της κρεβατοκάμαρας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα στην πραγματικό…

...τητα.Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ πως το σeξ και ο ύπνος μπορούν να βοηθήσουν τις ημικρανίες σας.Ενώ κάποιες μέρες μπορεί να μην φτάσετε καν στην κρεβατοκάμαρα πριν σκίσετε τα ρούχα του συντρόφου σας, άλλες μέρες μπορεί να μην έχετε διάθεση.Θυμηθείτε, είναι εντάξει να εγκαταλείπετε...

Όταν δύο χαρακτήρες πρόκειται να κάνουν σeξ σε βιβλία και ταινίες, δείχνουν να είναι όλοι ζεστοί και έτοιμοι μόλις περάσουν τις πόρτες της κρεβατοκάμαρας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα στην πραγματικότητα.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ πως το σeξ και ο ύπνος μπορούν να βοηθήσουν τις ημικρανίες σας.

Ενώ κάποιες μέρες μπορεί να μην φτάσετε καν στην κρεβατοκάμαρα πριν σκίσετε τα ρούχα του συντρόφου σας, άλλες μέρες μπορεί να μην έχετε διάθεση.

Θυμηθείτε, είναι εντάξει να εγκαταλείπετε το σeξ όταν δεν έχετε διάθεση. Αλλά τις μέρες που θέλετε να κάνετε σeξ και θέλετε να προσπαθήσετε να φτιάξετε τη διάθεση σας, υπάρχουν συμβουλές που μπορεί να πυροδοτήσουν τη λίμπιντο σας.

Αυτό το άρθρο εξετάζει τους συνήθεις λόγους που οι άνθρωποι δεν έχουν διάθεση να κάνουν σeξ. Παρέχει επίσης συμβουλές που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε τη διάθεση.

Γιατί μπορεί να μην έχετε διάθεση για σeξ

Η εξερεύνηση του γιατί μπορεί να μην έχετε διάθεση για σeξ είναι το κλειδί για να ανακαλύψετε πώς να το διορθώσετε. Το να δοκιμάζετε συμβουλές και κόλπα για να φτιάξετε τη διάθεση σας μπορεί να είναι απογοητευτικά μάταιο, όταν δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί δεν έχετε διάθεση για σeξ.

Μερικοί πιθανοί ένοχοι πίσω από τη χαμηλή ή μειωμένη λίμπιντο σας περιλαμβάνουν:

  • Ανησυχία
  • Πολιτιστικές ή θρησκευτικές επιρροές
  • Κατάθλιψη
  • Αισθήματα ντροπής ή ενοχής
  • Ορμονικές αλλαγές
  • Στρεσογόνοι παράγοντες της ζωής (όπως θάνατος, απόκτηση μωρού ή μετακίνηση)
  • Φαρμακευτική αγωγή
  • Ιστορικό κακοποίησης ή τραύματος χωρίς αντιμετώπιση
  • Άλυτα ζητήματα σχέσεων

Εάν υποψιάζεστε ότι οποιαδήποτε από τις παραπάνω καταστάσεις ή μια κατάσταση πέρα από τον έλεγχό σας ευθύνεται για τη χαμηλή λίμπιντο σας, τότε συνιστάται να μιλήσετε με έναν γιατρό για να αποκλείσετε οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα, καθώς και με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.

8 συμβουλές για να σας φτιάξει η διάθεση για σeξ

Τώρα που ξέρετε τι μπορεί να προκαλεί τη χαμηλή λίμπιντο σας, μπορείτε να αρχίσετε να εξερευνάτε τρόπους για να το αντιμετωπίσετε. Θα χρειαστεί να μιλήσετε με τον γιατρό σας σχετικά με αυτό, εάν πιστεύετε ότι η χαμηλή λίμπιντο σας είναι αποτέλεσμα μιας ιατρικής κατάστασης.

Ωστόσο, εάν προκαλείται από πράγματα που είναι περισσότερο στον έλεγχό σας, όπως το άγχος ή η κούραση, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη διάθεση για σeξ.

 8 συμβουλές για να σας φτιάξει η διάθεση για σeξ

Φροντίστε πρώτα τον εαυτό σας

Είναι δύσκολο να έχεις διάθεση και να απολαμβάνεις το σeξ όταν δεν νιώθετε καλά. Μπορεί να περνάτε μια φάση όπου νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι, εξαντλημένοι ή απλώς όχι σeξι. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν το ενδιαφέρον σας για τη σωματική οικειότητα.

Ξεκινήστε εξετάζοντας μια πιο υγιεινή διατροφή και κάνοντας άσκηση τακτικά. Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας, όπου απλά χαλαρώνετε και επανασυνδέεστε με τον εαυτό σας. Η έρευνα δείχνει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο σας.

Η χρήση ουσιών μπορεί επίσης να θέσει προκλήσεις στη σeξουαλική λειτουργία. Εάν καπνίζετε τσιγάρα ή πίνετε υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε πόρους που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε ή να το κόψετε εντελώς.

Δοκιμάστε νέα πράγματα

Μερικές φορές, δεν έχετε διάθεση για σeξ επειδή βαριέστε ή είστε ανήσυχοι. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό με άτομα που έχουν μακροχρόνιους συντρόφους. Μπορείτε να ανανεώσετε τη σeξουαλική σας ζωή δοκιμάζοντας κάτι που κανένας από τους δύο δεν έχει δοκιμάσει στο παρελθόν. Αυτό θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή παιχνιδιών στη σeξουαλική σας ζωή ή το παιχνίδι ρόλων.

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να αλλάξετε το περιβάλλον σας. Η κράτηση δωματίου σε ένα φανταχτερό ξενοδοχείο για μια ή δύο νύχτες μπορεί να βάλει ξανά μια σπίθα στη σeξουαλική σας ζωή που δεν είχατε καν συνειδητοποιήσει ότι έλειπε.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να καλλιεργήσετε τη συναισθηματική οικειότητα ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας πριν δοκιμάσετε νέα πράγματα για να εμπλουτίσετε τη σeξουαλική σας ζωή. Η συναισθηματική σύνδεση ενισχύει τη σeξουαλική επιθυμία.

Εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να φτιάξετε τις δικές σας λίστες με αυτά που θέλετε να ζήσετε κατά τη διάρκεια του σeξ -τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά- και να τα μοιραστείτε μεταξύ σας. Το να μοιράζεστε τις επιθυμίες σας με τον σύντροφό σας, καθώς και να ακούτε τις επιθυμίες του, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι και οι δύο θα αισθάνεστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι και ασφαλείς – κάτι που συχνά ανοίγει το δρόμο για σωματική οικειότητα.

 8 συμβουλές για να σας φτιάξει η διάθεση για σeξ

Βρείτε χρόνο για σeξ

Αν και μπορεί να μην φαίνεται διασκεδαστικό, το να γράψετε ένα συγκεκριμένο χρόνο στο πρόγραμμά σας για να κάνετε σeξ μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στη σeξουαλική σας ζωή.

Ο προγραμματισμός του σeξ διασφαλίζει ότι προστατεύετε το χρόνο για να είστε πλήρως παρόντες με τον σύντροφό σας. Προετοιμάζει επίσης το μυαλό και το σώμα σας για τη δραστηριότητα καθώς αφιερώνετε χρόνο για να την απολαύσετε.

Διαχειριστείτε το άγχος σας

Είναι δύσκολο να έχεις διάθεση για σeξ ή ακόμα και να το απολαμβάνεις όταν βρίσκεσαι κάτω από πολύ άγχος. Ενώ είναι πιο εύκολο το να λέτε απλά να εξαλείψετε τους στρεσογόνους παράγοντες από τη ζωή σας παρά να το κάνετε, μπορείτε να εφαρμόσετε ορισμένες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους σας.

Δημιουργήστε μια τακτική ρουτίνα άσκησης, διαλογιστείτε και εξασκηθείτε σε ασκήσεις αναπνοής που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους σας και να ενισχύσετε τη λίμπιντο σας.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα επίπεδα άγχους σας χαμηλά είναι να κοιμάστε αρκετά τη νύχτα. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και στην κρεβατοκάμαρα.

Θυμηθείτε ή ανακαλύψτε τι σας ενεργοποιεί

Πατήστε σε αυτό που σας ενεργοποιεί και δοκιμάστε να το μοιραστείτε με τον σύντροφό σας. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι αποκτούν διάθεση για σeξ ανταλλάσσοντας μηνύματα με τους συντρόφους τους. Μπορείτε να ξεκινήσετε στέλνοντας πρώτα ένα κείμενο εκτίμησης στον σύντροφό σας.

Η αποστολή ενός ερωτiκού μηνύματος στον σύντροφό σας αυξάνει τη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ σας, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει και στους δύο τη διάθεση για σeξ. Ίσως στέλνετε ερωτiκά μηνύματα κειμένου όλη την ημέρα και βλέπετε πώς πάνε τα πράγματα.

Μερικά ζευγάρια μπορεί να απολαμβάνουν να συμμετέχουν σε ένα καuτό και έντονο sεxting μερικές ώρες πριν κάνουν σeξ. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να διαβάσετε ή να παρακολουθήσετε κάτι ερωτiκό. Εάν ο σύντροφός σας είναι έτοιμος, μπορείτε να τον φέρετε σε αυτό και να το παρακολουθήσετε ή να το διαβάσετε μαζί, κάτι που μπορεί να αυξήσει και την επιθυμίες σας για σωματική οικειότητα.

Απολαύστε τον εαυτό σας

Ο αuνανισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε το σώμα σας όταν δεν έχετε διάθεση. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε με τον σύντροφό σας, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το σώμα σας καλύτερα από εσάς. Χαλαρώστε και αγγίξτε τον εαυτό σας στα μέρη που σας αρέσει να σας αγγίζουν.

Εάν αισθάνεστε σωστό για εσάς και τον σύντροφό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να αuνανιστείτε με τον σύντροφό σας στο δωμάτιο. Εάν είστε εμπνευσμένοι, μπορείτε να προσκαλέσετε τον σύντροφό σας να έρθει μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Αλλάξτε το χρονοδιάγραμμα του σeξ σας

Αν διαπιστώσετε ότι εσείς και ο σύντροφός σας κάνετε σeξ μόνο τη νύχτα, στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που δεν είχατε τη διάθεση για σeξ. Το να κάνεις σeξ τη νύχτα όταν έχεις μια ιδιαίτερα πολυάσχολη ζωή μπορεί να φαίνεται κουραστικό. Αντίθετα, αφιερώστε χρόνο για πρωινό σeξ για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το να κάνετε σeξ ως το πρώτο πράγμα το πρωί αφού έχετε κοιμηθεί αρκετά και νιώθετε καλά ξεκούραστοι μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη λίμπιντο σας.

Πηγή: verywellmind.com

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.