Οι κορυφαίες στιγμές του Ρος και της Ρέιτσελ από το FRIENDS

February 27, 2022


Τα Φιλαράκια είναι ένα μία από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές στον κόσμο. Το πρόσφατο reunion, 17 ολόκληρα χρόνια μετά το τέλος της σειράς, είχε τεράστια τηλεθέαση, κάτι που δείχνει ότι η αγάπη…

... του κόσμου για τη σειρά παραμένει αμείωτη.Το πιο διαχρονικό ζευγάρι της σειράς, ο Ρος και η Ρέιτσελ ήταν στο επίκεντρο της όλης σειράς. Στο πρώτο επεισόδιο μαθαίνουμε ότι η Ρέιτσελ άρεσε στον Ρος από το γuμνάσιο, ενώ η σειρά κλείνει με την επανασύνδεσή τους. Στο μάλλον αποτυχημένο...

Τα Φιλαράκια είναι ένα μία από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές στον κόσμο. Το πρόσφατο reunion, 17 ολόκληρα χρόνια μετά το τέλος της σειράς, είχε τεράστια τηλεθέαση, κάτι που δείχνει ότι η αγάπη του κόσμου για τη σειρά παραμένει αμείωτη.

Το πιο διαχρονικό ζευγάρι της σειράς, ο Ρος και η Ρέιτσελ ήταν στο επίκεντρο της όλης σειράς. Στο πρώτο επεισόδιο μαθαίνουμε ότι η Ρέιτσελ άρεσε στον Ρος από το γuμνάσιο, ενώ η σειρά κλείνει με την επανασύνδεσή τους. Στο μάλλον αποτυχημένο spin-off των Friends, το Joey, αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Ρος και η Ρέιτσελ τελικά παντρεύτηκαν (κανονικά αυτή τη φορά) και είναι ευτυχισμένοι.

Το πρώτο τους φιλί

Περίπου στα μέσα της δεύτερης σεζόν, και αφού έχουμε περάσει αρκετά επεισόδια περιμένοντας να δούμε αν θα γίνουν ζευγάρι, ο Ρος και η Ρέιτσελ βρίσκονται στο κλειστό Central Perk και έχουν το πρώτο τους φιλί. Μια στιγμή άκρως απολαυστική, αφού η αναμονή των θεατών είχε φτάσει στο κατακόρυφο, όσο και τρυφερή, αφού οι δύο αγαπημένοι χαρακτήρες κατάφεραν, επιτέλους, να αναγνωρίσουν τα αισθήματα που έτρεφαν ο ένας για τον άλλο.

Η βροχή που πέφτει πίσω τους κάνει τη σκηνή ακόμα πιο ρομαντική, ενώ το βλέμμα που μοιράζονται λίγα δευτερόλεπτα πριν φιληθούν είναι χαρακτηριστικό αυτών που νιώθουν. Μία από τις κορυφαίες στιγμές της σειράς που μας δίνει μια από τις πιο συγκινητικές σκηνές της.

φιλαράκια

Photo credit: pinterest

Το 18σέλιδο γράμμα και η ατάκα «We were on a break»

Ο Ρος και η Ρέιτσελ έχουν πλέον χωρίσει. Ωστόσο, ένα ταξίδι στη θάλασσα, όπου μένουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι, κάνει τη Ρέιτσελ να αναθεωρήσει. Γράφει, λοιπόν, ένα γράμμα 18 σελίδων (μπρος-πίσω) στον Ρος και τον ρωτάει αν συμφωνεί με αυτά που γράφει. Ο Ρος δεν έχει διαβάσει το γράμμα και συμφωνεί. Ωστόσο, δεν ξέρει σε τι συμφωνεί. Αυτό που τον ρωτάει η Ρέιτσελ είναι αν αναλαμβάνει την ευθύνη για τον χωρισμό τους. Το πανέξυπνο σενάριο και η καταπληκτική ερμηνεία των δύο ηθοποιών μας οδηγεί σε κωμικές στιγμές που μας έχουν μείνει αξέχαστες.

Αν και η Ρέιτσελ λέει πρώτη την ατάκα «We were on a break» (στο επεισόδιο όπου χωρίζουν για πρώτη φορά), προσπαθώντας να περιγράψει ότι δεν είχαν χωρίσει, αλλά απλά ήθελαν λίγο χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλον, τα αμέτρητα “we were on a break” που ακούμε στη σειρά έχουν εντυπωθεί στη μνήμη μας. Οι απόψεις διίστανται ακόμα και σήμερα, και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα απαντηθεί ποτέ το ερώτημα.

Όταν ο Ρος λέει το λάθος όνομα στην εκκλησία

Μετά τον οριστικό χωρισμό του από τη Ρέιτσελ, ο Ρος γνωρίζει την Αγγλίδα Έμιλι και μέσα σε λίγες μόνος βδομάδες αποφασίζουν να παντρευτούν. Όλα είναι έτοιμα, η Μόνικα, Ο Τσάντλερ, ο Τζόι και, φυσικά, ο Ρος έχουν ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο για τον γάμο. Πίσω στη Νέα Υόρκη έχει μείνει μόνο η Φοίβη, η οποία είναι έγκυος, αλλά και η Ρέιτσελ (για ευνόητους λόγους), η οποία αποφασίζει να πάει στο Λονδίνο τελευταία στιγμή.

Η τελετή ξεκινάει και όλα πάνε καλά. Μέχρι που ο Ρος επαναλαμβάνει τα λόγια του ιερέα αλλά αντί να πει «παντρεύομαι την Έμιλι» κάνει λάθος και λέει το όνομα της Ρέιτσελ. Κάπως έτσι κλείνει το τελευταίο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν, με τον Ρος να τα έχει κάνει -για μία ακόμα φορά- θάλασσα, ενώ η Ρέιτσελ φεύγει για την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα εισιτήρια από το ταξίδι του μέλιτος του Ρος και της Έμιλι.

Ο γάμος στο Λας Βέγκας

Ένα από τα επαναλαμβανόμενα αστεία της σειράς ήταν οι γάμοι του Ρος. Πριν τα 35 του είχε καταφέρει να παντρευτεί τρεις ολόκληρες φορές. Εντάξει, για τον πρώτο αποτυχημένο γάμο του δεν έφταιγε αυτός, αν και θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι η Κάρολ δεν ήταν η κατάλληλη γυναίκα γι’ αυτόν (ή για οποιονδήποτε άλλον άντρα), αλλά για τον γάμο νούμερο 2 και τον γάμο νούμερο 3 έχει μεγάλες ευθύνες.

Στο τέλος της 5ης σεζόν η παρέα ταξιδεύει μέχρι το Λας Βέγκας, για να επισκεφτεί τον Τζόι που γυρίζει την ταινία που πιστεύει ότι θα τον κάνει μεγάλο σταρ. Ωστόσο, τα γυρίσματα της ταινίας έχουν σταματήσει και ο Τζόι δουλεύει σε ένα καζίνο. Ο Τσάντλερ και η Μόνικα παίζουν craps, ενώ η Φοίβη μαθαίνει να παίζει κουλοχέρηδες παρακολουθώντας παράλληλα μια γιαγιά.

Όσο συμβαίνουν όλα αυτά, ο Ρος και η Ρέιτσελ πίνουν ότι βρουν στο μίνι μπαρ του δωματίου τους και χωρίς καν να το καταλάβουν καταλήγουν παντρεμένοι.

φιλαράκια σειρά

Photo credit: screen rant

Η σύλληψη της Έμμα

Το επεισόδιο που αποκαλύπτεται ποιος είναι ο πατέρας μας έχει δώσει καταπληκτικές κωμικές στιγμές, αλλά αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι το πώς η Ρέιτσελ έμεινε έγκυος. Στο κέντρο του επεισοδίου βρίσκεται η «μαγική» ιστορία με το όρος Τιμπιντάμπο στη Βαρκελώνη, μια ιστορία που κάνει το άτομο στο οποίο τη διηγείσαι να θέλει να κάνει σeξ μαζί σου.

Η Ρέιτσελ είχε ακούσει την ιστορία από μια φίλη της, την Αϊρίν, η οποία την είχε ακούσει από έναν τυχαίο τύπο. Μόνο που ο τυχαίος αυτός τύπος, ο οποίος είχε συστηθεί ως Κεν Άνταμς, είναι ο Τζόι. Έτσι ξετυλίγεται το γαϊτανάκι της ιστορία του πως έγινε η σύλληψη της Έμμα. Ένα ξεκαρδιστικό επεισόδιο, στο οποίο αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η στενή σχέση που έχουν η Ρέιτσελ και ο Ρος.

Το επεισόδιο που η Ρέιτσελ κατεβαίνει από το αεροπλάνο

10 σεζόν γεμάτες γέλια, χαρές και συγκινητικές στιγμές. Η Μόνικα και ο Τσάντλερ γίνονται γονείς, Φοίβη έχει παντρευτεί τον αξιαγάπητα περίεργο Μάικ, ενώ ο Τζόι βλέπει τον κόσμο να καταρρέει γύρω του. Η σειρά δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα από την επανασύνδεση της Ρέιτσελ και του Ρος.

Η Ρέιτσελ έχει αποδεχθεί μια πρόταση για μια ονειρική θέση σε οίκο μόδας στο Παρίσι. Είναι κατενθουσιασμένη για την καινούργια της δουλειά. Ωστόσο κάτι φαίνεται να την κρατάει στη Νέα Υόρκη. Ο Ρος συνειδητοποιεί ότι είναι ερωτευμένος με τη Ρέιτσελ και τρέχει να την προλάβει στο αεροδρόμιο, πριν φύγει για τη Γαλλία. Την προλαβαίνει και της το λέει, αλλά η Ρέιτσελ δεν μπορεί να το διαχειριστεί εκείνη τη στιγμή.

Απογοητευμένος, ο Ρος επιστρέφει στο σπίτι του, με τη Ρέιτσελ να έχει επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Όμως έχει μήνυμα στο τηλεφωνητή του: η Ρέιτσελ, μιλώντας στο τηλεφωνητή του Ρος, σκέφτεται όσα της είπε στην πύλη του αεροδρομίου και συνειδητοποιεί ότι και αυτή είναι ερωτευμένη με τον Ρος.

Στο μήνυμα του τηλεφωνητή ακούμε τη Ρέιτσελ να προσπαθεί να κατέβει από το αεροπλάνο, ενώ η αεροσυνοδός της λέει να καθίσει στη θέση της. Την ακούμε να λέει «πρέπει να κατέβω από το αεροπλάνο». Το μήνυμα κόβεται χωρίς να μάθουμε αν όντως κατέβηκε. Ο Ρος ωρύεται και φωνάζει «αφήστε την να κατέβει, αφήστε την» και τότε η Ρέιτσελ εμφανίζεται στην πόρτα του.

Το ζευγάρι αποφασίζει ότι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον, και το τελευταίο επεισόδιο κλείνει με ένα από τα πιο θρυλικά ζευγάρια της τηλεόρασης να είναι μαζί και ευτυχισμένοι.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.