Έτοιμη να εμπλακεί και η Λευκορωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

February 27, 2022


«Η παρενόχληση Λευκορώσων στην Ουκρανία θα μπορούσε να μας ωθήσει σε ειδική επιχείρηση» λέει ο Λουκασένκο.
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είπε ότι η «παρενόχληση των Λευκορώσων» στη…

...ν Ουκρανία θα μπορούσε να ωθήσει το Μινσκ σε μια «ειδική επιχείρηση».Ο Λουκασένκο, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρχαν Λευκορώσοι στρατιώτες ή οπλισμοί στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία δεν απαιτούσε τέτοια βοήθεια για την «ειδική επιχείρηση» της εκεί, είπε ότι Λευκορώσοι συλλαμβάνονταν...

«Η παρενόχληση Λευκορώσων στην Ουκρανία θα μπορούσε να μας ωθήσει σε ειδική επιχείρηση» λέει ο Λουκασένκο.
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είπε ότι η «παρενόχληση των Λευκορώσων» στην Ουκρανία θα μπορούσε να ωθήσει το Μινσκ σε μια «ειδική επιχείρηση».

Ο Λουκασένκο, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρχαν Λευκορώσοι στρατιώτες ή οπλισμοί στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία δεν απαιτούσε τέτοια βοήθεια για την «ειδική επιχείρηση» της εκεί, είπε ότι Λευκορώσοι συλλαμβάνονταν στο έδαφος αυτής της χώρας και ξυλοκοπούνταν.

Επίσης, ο Λευκορώσος Πρόεδρος επισήμανε ότι πύραυλοι δεν εκτοξεύονται από το έδαφος της χώρας του προς την Ουκρανία και «αντιθέτως», όπλα μεταφέρονται λαθραία στη Λευκορωσία από την Ουκρανία, «καθώς οι συμμορίες έχουν προετοιμαστεί για προκλήσεις».
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπεία της Ρωσίας μετέβη στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Ωστόσο, ο Ουκρανός Πρόεδρος αρνήθηκε να συζητήσουν στο Μινσκ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.