Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Κρεμλίνο καλεί Κίεβο σε συνομιλίες – Η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι και το νέο μήνυμα του Πούτιν

February 27, 2022


Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Iντερφαξ. Ενώ, ρωσικές στρατι…

...ωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει αξιωματούχους από τα υπουργεία Εξωτερικών και...

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Iντερφαξ. Ενώ, ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει αξιωματούχους από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και το γραφείο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και αναμένει την άφιξη των Ουκρανών ομολόγων τους στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι

Την νέα διαφωνία του με το ενδεχόμενο να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη Λευκορωσία διατύπωσε ο προεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εξηγώντας σε διάγγελμά του το πρωί της Κυριακής ότι η άρνησή του αυτή οφείλεται στις διευκολύνσεις από το Μινσκ για τις επιθέσεις της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος.

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στη Λευκορωσία αν η Ρωσία δεν είχε χρησιμοποιήσει το έδαφός της για επιθέσεις στην Ουκρανία είπε ο Ζελένσκι.

Το νέο μήνυμα Πούτιν

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια σύντομη τηλεοπτική δήλωση σήμερα το πρωί, σηματοδοτώντας την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση από την Παρασκευή.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «ειδική επιχείρηση για την παροχή βοήθειας στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς» και χαιρέτισε τον «ηρωισμό» των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που πολεμούν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax αναφέρει ότι ο Πούτιν είπε: “Αποτίω ιδιαίτερο φόρο τιμής σε όσους εκτελούν ηρωικά το στρατιωτικό τους καθήκον κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης για την παροχή βοήθειας στη λαϊκή δημοκρατία του Ντονμπάς αυτές τις μέρες”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.