Γιώργος Παπανδρέου: «Αν κερδίσει ο Πούτιν, θα πάρουν θάρρος κι άλλοι ηγέτες» (Video)

February 26, 2022


Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αντίδραση της Ευρώπης και το προσφυγικό κύμα, μίλησε μεταξύ άλλων στο MEGA ο Γιώργος Παπανδρέου.«Υπάρχουν σημαντικά διακυβεύματα. Άμεσο διακύβευμα είναι η ανθρώπινη τ…

...ραγωδία που ζούμε και το προσφυγικό που προκαλείται από την εξέλιξη αυτή», επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός, υπολογίζοντας σε 5 εκατομμύρια ανθρώπους το προσφυγικό κύμα.Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τι κάνετε εδώ; Είστε απλά μαριονέτες» - Παππούς... στολίζει Ρώσους στρατιώτες στη...

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αντίδραση της Ευρώπης και το προσφυγικό κύμα, μίλησε μεταξύ άλλων στο MEGA ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Υπάρχουν σημαντικά διακυβεύματα. Άμεσο διακύβευμα είναι η ανθρώπινη τραγωδία που ζούμε και το προσφυγικό που προκαλείται από την εξέλιξη αυτή», επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός, υπολογίζοντας σε 5 εκατομμύρια ανθρώπους το προσφυγικό κύμα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τι κάνετε εδώ; Είστε απλά μαριονέτες» – Παππούς… στολίζει Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη (video)

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως είναι δύσκολο να σταματήσει ο πόλεμος και να οδηγηθούμε σε διπλωματικές διαδικασίες: «Είναι δύσκολο όταν είναι το περίστροφο στον κρόταφο. Αυτό θέλει η Ρωσία, έχοντας αλλάξει τα δεδομένα και απειλώντας με εισβολές».

«Σεβόμαστε τα σύνορα, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό είναι πολύ βασικό, γιατί είναι ο βασικός πυρήνας της ειρήνης μεταξύ μας στην Ευρώπη», είπε και συμπλήρωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να υπονομεύσει δημοκρατίες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε πως η Ευρώπη απαντάει στη Ρωσία με τα μέσα και τις δυνατότητες που έχει, ενώ προτείνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εμβαθύνει τις δημοκρατικές της διαδικασίες και να έχει κοινή άμυνα και αυτάρκεια στην ενέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.