«Ποιον αριθμό βλέπεις;»: Ποια η νέα οπτική ψευδαίσθηση που σαρώνει στο ίντερνετ. Απάντηση [φωτο]

February 23, 2022


Ποια η νέα οπτική ψευδαίσθηση που ρωτάει «Ποιον αριθμό βλέπεις»;Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, ιδιαίτερα, το Twitter έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Όταν οι χρήστες του γνωστού μέσου…

... δεν ασχολούνται με την επικαιρότητα κάνοντας διάφορες καμπάνιες και κάνοντας viral διάφορα hashtags, βρίσκουν διάφορους άλλους τρόπους για να διασκεδάσουν.Ένας από αυτούς τους τρόπους ήρθε από το εξωτερικό με μία εικόνα και έγινε αμέσως viral και στη χώρα μας!Ένας χρήστης του Twitter...

Ποια η νέα οπτική ψευδαίσθηση που ρωτάει «Ποιον αριθμό βλέπεις»;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, ιδιαίτερα, το Twitter έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Όταν οι χρήστες του γνωστού μέσου δεν ασχολούνται με την επικαιρότητα κάνοντας διάφορες καμπάνιες και κάνοντας viral διάφορα hashtags, βρίσκουν διάφορους άλλους τρόπους για να διασκεδάσουν.

Ένας από αυτούς τους τρόπους ήρθε από το εξωτερικό με μία εικόνα και έγινε αμέσως viral και στη χώρα μας!

Ένας χρήστης του Twitter μοιράστηκε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων και γρήγορα το “μοιράστηκαν” και άλλοι λογαριασμοί με αποτέλεσμα να φτάσει ένα μεγαλύτερο κοινό που αναρωτιέται «Ποιον αριθμό βλέπεις;». Με αρκετούς χρήστες να μην μπορούν να δουν όλους τους αριθμούς και να δίνουν ελλιπής απαντήσεις.

Οι αναρτήσεις αυτές έχουν κάτι μαγικό, καθώς τραβάνε το ενδιαφέρον όλων και έχουν σκοπό να τεστάρουν το μυαλό μας, την όρασή μας και διάφορες άλλες αισθήσεις. Τις περισσότερες φορές μας κάνουν να “σπάμε το κεφάλι” μας για να βρούμε μία λύση, ενώ, άλλες μπορεί να μας φαίνεται πολύ απλό.

Η εικόνα που μοιράστηκε, λοιπόν, ένας χρήστης του Twitter δείχνει έναν ασπρόμαυρο ριγέ κύκλο με κρυμμένους αριθμούς και αυτό που έχει κατακλίσει τον διαδικτυακό κόσμο, είναι πόσοι βλέπουν διαφορετικούς αριθμούς, πόσοι αναγνωρίζουν όλους τους αριθμούς και ποιος έχει δίκαιο. Η ανάρτηση κοινοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες και από τότε, έχει συγκεντρώσει αμέτρητα likes. Η ανάρτηση, επίσης, παρακινεί τους ανθρώπους να μοιράζονται διάφορα σχόλια καθώς οι περισσότεροι χρήστες έδιναν διαφορετικές απαντήσεις.

Κάποιοι υποστήριζαν ότι βλέπουν τον αριθμό «45 283». Κάποιοι έγραψαν ό,τι βλέπουν μόνο τον αριθμό «528». Εσύ τι βλέπεις;

Η σωστή απάντηση είναι «3452839». Για δες και πάλι, λίγο καλύτερα, ίσως το παρατηρήσεις!

Τι είναι οπτική ψευδαίσθηση

Η εν λόγω εικόνα “παίζει” με την οπτική ψευδαίσθηση, αλλά και τη δυνατότητα των ματιών μας να αναγνωρίζουν τις διαφορετικές αποχρώσεις χρωμάτων και να τις ξεχωρίζουν. Τι είναι, όμως, μία οπτική ψευδαίσθηση;

Οπτική ψευδαίσθηση είναι η παραμόρφωση ενός πραγματικού εξωτερικού ερεθίσματος. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις ταξινομούνται ως απλές ή σύνθετες. Συγκεκριμένα:

Οι απλές οπτικές ψευδαισθήσεις αναφέρονται ως μη σχηματισμένες οπτικές ψευδαισθήσεις και στοιχειώδεις οπτικές ψευδαισθήσεις. Αυτοί οι όροι αναφέρονται σε φώτα, χρώματα, γεωμετρικά σχήματα και μη διακτιτλα αντικείμενα. Αυτά μπορούν να υποδιαιρεθούν περαιτέρω σε φωσφαίνια τα οποία είναι χωρίς δομή, και φωτοψίες οποίες είναι με γεωμετρικές δομές.

Οι σύνθετες οπτικές ψευδαισθήσεις αναφέρονται επίσης ως σχηματισμένες οπτικές ψευδαισθήσεις. Είναι καθαρές, ρεαλιστικές εικόνες ή σκηνές όπως άνθρωποι, ζώα, αντικείμενα, μέρη κ.λπ.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.