Επιτέλους ΑΝΑΣΑ – Η νέα άρση μέτρων φέρνει κατάργηση της μάσκας μετά τις Αποκριές

February 23, 2022


Στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών επιστημόνων αναμένεται να συζητηθεί η πιθανότητα διεύρυνσης στη χωρητικότητα καταστημάτων, αλλά και η αναθεώρηση τουριστικών πρωτοκόλλων ενόψει της έναρξης της τουρ…

...ιστικής περιόδου.Λιγότερο πρόθυμοι δηλώνουν προς το παρόν οι επιστήμονες, στην πιθανότητα να συναινέσουν στην κατάργηση της μάσκας για τον κορονοϊό στους εξωτερικούς χώρους. Μέτρο που είναι πολύ πιθανόν να πάρει παράταση για τις αρχές του ερχόμενου μήνα. Όπως λένε θα ήταν...

Στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών επιστημόνων αναμένεται να συζητηθεί η πιθανότητα διεύρυνσης στη χωρητικότητα καταστημάτων, αλλά και η αναθεώρηση τουριστικών πρωτοκόλλων ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Λιγότερο πρόθυμοι δηλώνουν προς το παρόν οι επιστήμονες, στην πιθανότητα να συναινέσουν στην κατάργηση της μάσκας για τον κορονοϊό στους εξωτερικούς χώρους. Μέτρο που είναι πολύ πιθανόν να πάρει παράταση για τις αρχές του ερχόμενου μήνα. Όπως λένε θα ήταν συνετή η απόφαση να περάσουν και οι Απόκριες πριν καταργηθεί η μάσκα, καθώς είναι το μόνο μέτρο που προφυλάσσει από τη πιθανότητα υπερμετάδοσης σε τόπους συνάντησης με μεγάλο συγχρωτισμό.

 

Σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν τα πρωτόκολλα που ισχύουν στον τουρισμό και συγκεκριμένα, αυτά που σχετίζονται με τη διεύρυνση της χωρητικότητας σε τουριστικά λεωφορεία και πλοία.Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο ενδέχεται να συζητηθεί και η αύξηση της χωρητικότητας στα ΚΤΕΛ, στα τρένα και τα επιβατηγά αυτοκίνητα.

  • Θέματα διεύρυνσης της χωρητικότητας σε πολλούς χώρους αναμένεται να τεθούν γενικότερα επί τάπητος στις συνεδριάσεις της επιστημονικής Επιτροπής, από σήμερα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μεταξύ αυτών εντάσσεται, η περαιτέρω αύξηση των θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων σε ποσοστό άνω του 50%, αλλά και η αύξηση του αριθμού πελατών -με την ταυτόχρονη μείωση του κανόνα της κοινωνικής απόστασης του 1,5 μέτρου που ισχύει σήμερα- σε σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα και ορισμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.