Αδιανόητο: 5 μηνών μωράκι κινδύνευσε από τρίχα να χάσει το δάχτυλο σου

February 20, 2022


Το άγνωστο «Σύνδρομο Tourniquet» ήταν η αιτία που ένα μωράκι κόντεψε να χάσει το δάκτυλο του από μια τρίχα. Η Sara Ward δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το 5 μηνών μωρό της έπρεπε να μεταβεί επειγόντως στ…

...ο νοσοκομείο εξαιτίας μιας τρίχας η οποία είχε τυλιχτεί γύρω από το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του.Πριν συμβεί αυτό στο παιδί της, η μαμά δεν είχε ακούσει ποτέ της για κάτι παρόμοιο, που στην ιατρική κοινότητα είναι γνωστό ως «Σύνδρομο Tourniquet».Παράλληλα, διάβασε εδώ για...

Το άγνωστο «Σύνδρομο Tourniquet» ήταν η αιτία που ένα μωράκι κόντεψε να χάσει το δάκτυλο του από μια τρίχα. Η Sara Ward δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το 5 μηνών μωρό της έπρεπε να μεταβεί επειγόντως στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας τρίχας η οποία είχε τυλιχτεί γύρω από το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του.

Πριν συμβεί αυτό στο παιδί της, η μαμά δεν είχε ακούσει ποτέ της για κάτι παρόμοιο, που στην ιατρική κοινότητα είναι γνωστό ως «Σύνδρομο Tourniquet».

Παράλληλα, διάβασε εδώ για το μωράκι που έγινε viral αμέσως μετά την γέννησή του.

Τι είναι το σύνδρομο Tourniquet

Με λίγα λόγια, μια τρίχα περισφίγγεται τόσο δυνατά γύρω από κάποιο μέλος του σώματος, όπως το δάχτυλο του ποδιού, που σταματά την κυκλοφορία του αίματος, προκαλεί πρήξιμο και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Η Sara πρωτοθορυβήθηκε όταν παρατήρησε μια πολύ λεπτή γραμμή στο δαχτυλάκι του μωρού της, το οποίο είχε αρχίσει να κοκκινίζει ελαφρώς. Το επόμενο βράδυ, η κατάσταση του δαχτύλου είχε επιδεινωθεί και το άλλο πρωί, επισκέφθηκαν τον γιατρό τους.

Εκείνος, τους παρέπεμψε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, επειδή αν η τρίχα δεν έβγαινε αμέσως ο μικρός κινδύνευε έως και να χάσει το δάχτυλό του.

Αδιανόητο: 5 μηνών μωράκι κινδύνευσε από τρίχα να χάσει το δάχτυλο σου

Η άμεση επέμβαση των γιατρών στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο, μια ολόκληρη ομάδα ειδικών έπεσε πάνω στο παιδί, μας και η αφαίρεσή της τρίχας δεν ήταν όσο εύκολη υποθέτει κανείς. «12 γιατροί και νοσηλευτές με όλων των ειδών τα εργαλεία προσπαθούσαν να αφαιρέσουν την τρίχα», θυμάται η μαμά, «ώσπου έβαλαν το παιδί στο χειρουργείο για τοπική αναισθησία».

Σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις, που το δέρμα έχει αναπτυχθεί και η τρίχα έχει ενσωματωθεί σ’ αυτό, οι γιατροί κάνουν μια τομή στο πλάι του δαχτύλου για να κοπεί αποτελεσματικά το ξένο σώμα.

Ευτυχώς, στην περίπτωση του γιου της Sara, η τρίχα βγήκε τελικά χωρίς να γίνει επέμβαση.

Μιας και είναι αδύνατον να γνωρίζουν πως τυλίχτηκε η τρίχα στο δαχτυλάκι του μωρού, οι γονείς υποθέτουν ότι είχε πέσει μέσα στις πατούσες από το φορμάκι του και τυλιγόταν σιγά σιγά με τις κινήσεις του ποδιού του.

«Να ελέγχετε συχνά τα δαχτυλάκια του μωρού σας για τρίχες που μπορεί να έχουν μπλεχτεί ανάμεσά τους», προειδοποιεί τώρα η μαμά, «και να τις αφαιρείτε αμέσως. Αν δείτε την παραμικρή κοκκινίλα, τρέξτε αμέσως στον παιδίατρό σας. Αν δεν μπορεί να τη βγάλει εκείνος, θα σας πει να πάτε στα επείγοντα».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.