Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε την Ουκρανία, θα αντιδράσουμε αν εισβάλει η Ρωσία»

February 17, 2022


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε σαφή στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση, αν η Ρωσία αποφασίσει να εισβάλει.«Επανεπιβεβαιώσαμε την απόλυτη ενότητά…

... μας, τη στήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε συντονισμένα και σε συνεννόηση με τους ευρω-ατλαντικούς συμμάχους μας σε περίπτωση που υπάρξει μία εισβολή από πλευράς Ρωσίας στην Ουκρανία», σημείωσε, έχοντας συγκεκριμένους...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε σαφή στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση, αν η Ρωσία αποφασίσει να εισβάλει.

«Επανεπιβεβαιώσαμε την απόλυτη ενότητά μας, τη στήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε συντονισμένα και σε συνεννόηση με τους ευρω-ατλαντικούς συμμάχους μας σε περίπτωση που υπάρξει μία εισβολή από πλευράς Ρωσίας στην Ουκρανία», σημείωσε, έχοντας συγκεκριμένους λόγους για αυτή τη στάση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέταξε την ανάγκη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για το Ουκρανικό ζήτημα προσερχόμενος στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικανικής Ένωσης, στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα ερωτηθείς σχετικά με τη νεότερη κλιμάκωση με τη Ρωσία αφενός τόνισε ότι «επανεπιβεβαιώσαμε, για μία ακόμα φορά, την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων», αφετέρου όμως «θέλουμε να κρατήσουμε όλους τους διπλωματικούς διαύλους ανοιχτούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που επαναβεβαιώθηκε είναι η «στήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε συντονισμένα και σε συνεννόηση με τους ευρω-ατλαντικούς συμμάχους μας σε περίπτωση που υπάρξει μία εισβολή από πλευράς Ρωσίας στην Ουκρανία». «Ταυτόχρονα όμως, επανεπιβεβαιώσαμε την πίστη μας στον διάλογο και την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία, είτε μέσω του σχήματος της Νορμανδίας είτε μέσω του ΟΑΣΕ είτε και μέσω διμερών επαφών που τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να έχουν με τη Ρωσία», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Είχαμε την ευκαιρία, πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικής, να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Επανεπιβεβαιώσαμε την απόλυτη ενότητά μας, τη στήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε συντονισμένα και σε συνεννόηση με τους ευρω-ατλαντικούς συμμάχους μας σε περίπτωση που υπάρξει μία εισβολή από πλευράς Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα όμως, επανεπιβεβαιώσαμε την πίστη μας στον διάλογο και την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία, είτε μέσω του σχήματος της Νορμανδίας είτε μέσω του ΟΑΣΕ είτε και μέσω διμερών επαφών που τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να έχουν με τη Ρωσία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.