Γιατί έχετε μια… ιδιαίτερη οσμή μετά το σeξ

February 8, 2019


Το να υπάρχει κάποιου είδους μυρωδιά στο σώμα μας μετά από το σeξ είναι λογικό:Μόλις ολοκληρώσαμε μια αερόβια δραστηριότητα που περιλαμβάνει κολπικές εκκρίσεις, πιθανώς σπέρμα, λιπαντικό και προφυλακτ…

...ικό από το λατέξ, για να μην αναφέρουμε δύο… ιδρωμένους ανθρώπους! Αλλά γι’ αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά μετά το σeξ, θα μπορούσε να υπάρχει ένας υποκείμενος λόγος που σχετίζεται με την υγεία. Προσοχή στην κολπίτιδα! Αν η μυρωδιά αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη και θυμίζει...

Το να υπάρχει κάποιου είδους μυρωδιά στο σώμα μας μετά από το σeξ είναι λογικό:

Μόλις ολοκληρώσαμε μια αερόβια δραστηριότητα που περιλαμβάνει κολπικές εκκρίσεις, πιθανώς σπέρμα, λιπαντικό και προφuλακτικό από το λατέξ, για να μην αναφέρουμε δύο… ιδρωμένους ανθρώπους!

Αλλά γι’ αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά μετά το σeξ, θα μπορούσε να υπάρχει ένας υποκείμενος λόγος που σχετίζεται με την υγεία.

Προσοχή στην κολπίτιδα!
Αν η μυρωδιά αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη και θυμίζει λίγο… ψάρια, τότε είναι πιθανό να οφείλεται σε μια κατάσταση γνωστή ως βακτηριακή κολπίτιδα. Είναι μια πάθηση που δημιουργείται όταν υπάρχει υπερανάπτυξη ορισμένων βακτηρίων στον κόλπο.

Αν και πολλές γυναίκες με βακτηριακή κολπίτιδα δεν έχουν συμπτώματα, κάποιες άλλες μπορεί να παρατηρήσουν μια λεπτή λευκή έκκριση, πόνο, κνησμό και μια “οσμή σαν ψάρια” που μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονη ακριβώς μετά το σeξ.

Ορισμένα Σeξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), όπως οι τριχομονάδες, μπορεί επίσης να προκαλέσουν μια άσχημη οσμή.

Κάθε φορά που ανησυχείτε για μια οσμή που σχετίζεται με το σeξ (ή οποιαδήποτε οσμή από την “ευαίσθητη” περιοχή), μην διστάσετε να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας. Εκείνος μπορεί να σας ελέγξει για αυτές τις καταστάσεις και να σας συνταγογραφήσει αντιβιοτικά, αν χρειάζεται, για να θεραπεύσει τα ΣΜΝ ή την βακτηριακή κολπίτιδα γρήγορα.

iatropedia.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.