Τα μυστικά της γιαγιάς: 11 έξυπνα κόλπα που κάθε σύγχρονη νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει

February 5, 2023


Οι γιαγιάδες πάντα θα είναι εκείνες που ξέρουν τα πάντα. Παντού θα αναζητάμε το φαγητό τους και τις χρήσιμες συμβουλές. Πως όμως έβρισκαν την λύση τότε; Συνεχίστε να διαβάζεται, τα 11 έξυπνα κόλπα από τα παλιά που πρέπει να γνωρίζεις. Χρησιμοποιείστε αλάτι για εύκολο καθάρισμαΕίναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε την κουζίνα μετά το μαγείρεμα. Μπορείτε να το κάνετε, εάν ρίξετε ένα λεπτό στρώμα αλατι…

...ο κάνετε, εάν ρίξετε ένα λεπτό στρώμα αλατιού γύρω από τα ματιά.Όταν κρυώσουν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαζέψετε το αλάτι με ένα υγρό σφουγγάρι χωρίς να χρειάζεται να τρίψετε τίποτα.Ακονίστε γρήγορα ένα μαχαίριΕάν δεν έχετε ξύστρα μαχαιριού, μπορείτε να κάνετε μια...

Οι γιαγιάδες πάντα θα είναι εκείνες που ξέρουν τα πάντα. Παντού θα αναζητάμε το φαγητό τους και τις χρήσιμες συμβουλές. Πως όμως έβρισκαν την λύση τότε; Συνεχίστε να διαβάζεται, τα 11 έξυπνα κόλπα από τα παλιά που πρέπει να γνωρίζεις.

11 tips: Τα κόλπα που ξέρουν μόνο οι γιαγιάδες

Χρησιμοποιείστε αλάτι για εύκολο καθάρισμα

Είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε την κουζίνα μετά το μαγείρεμα. Μπορείτε να το κάνετε, εάν ρίξετε ένα λεπτό στρώμα αλατιού γύρω από τα ματιά.

Όταν κρυώσουν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαζέψετε το αλάτι με ένα υγρό σφουγγάρι χωρίς να χρειάζεται να τρίψετε τίποτα.

Ακονίστε γρήγορα ένα μαχαίρι

Εάν δεν έχετε ξύστρα μαχαιριού, μπορείτε να κάνετε μια λεπίδα κοφτερή πάλι τρίβοντας την πάνω στη στεφάνη στο κάτω μέρος ενός πορσελάνινου πιάτου.

Ξεφλουδίστε καρότα γρήγορα

Είναι εύκολο να ξεφλουδίσετε τα καρότα με τη βοήθεια ενός μεταλλικού σφουγγαριού ενώ αφήνει λιγότερα σκουπίδια.

Τριμμένη φρυγανιά

Ο ευκολότερος τρόπος να φτιάξετε τριμμένη φρυγανιά είναι να παγώσετε ένα κομμάτι ψωμί στην κατάψυξη και να το τρίψετε.

Προστασία μανικιούρ

Για να μην τρυπήσουν τα νύχια σας τα λαστιχένια γάντια και χαλάσει το μανικιούρ σας, φροντίστε να βάλετε βαμβακερές μπάλες σε κάθε λαστιχένιο δάχτυλο πριν ξεκινήσετε την καθαριότητα.

Καθαρισμός ενός σπασμένου αυγού

Θα είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε ένα σπασμένο αυγό από το πάτωμα εάν το καλύψετε με αλάτι. Το μείγμα θα στεγνώσει σε 5 λεπτά και θα είναι ευκολότερο να το σκουπίσετε.

Διατήρηση σκόρδου

Το σκόρδο δεν θα ξεραθεί και θα διατηρήσει τη γεύση του εάν το καλύψετε με χοντρό αλάτι.

Καταπολέμησή εντόμων

Τοποθετήστε φύλλα δάφνης σε ένα μπολ με ζάχαρη, μια ψωμιέρα, σακούλες με αλεύρι και γλάστρες ώστε να διώξετε μυρμήγκια, σκνίπες και άλλα έντομα.

Στεγνώστε σωστά τα μάλλινα ρούχα

Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε ένα μάλλινο πουλόβερ είναι να περάσετε τη μέση ενός καλσόν μέσω του λαιμού του πουλόβερ και τα πόδια του μέσα από τα μανίκια του πουλόβερ.

Κρεμάστε το σε μια απλώστρα όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Θα εμποδίσει το πουλόβερ να ξεχειλώσει μεγαλώσει και θα στεγνώσει γρηγορότερα.

Χρησιμοποιείστε παλιά πράγματα με νέους τρόπους

Εάν έχετε μια παλιά, μικρή τσαγιέρα μπορείτε να τοποθετήσετε σχοινί ή νήματα στην τσαγιέρα και να τραβήξετε τα άκρα τους μέσω της «μύτης» του όποτε τα χρειάζεστε σε όποιο μήκος χρειάζεστε χωρίς να μπλέκονται.

Ξεμπλέξτε κόμπους

Ρίξτε λίγη ταλκ σε έναν μπερδεμένο κόμπο κορδονιών και θα λυθούν ευκολότερα.

Τυχεροί όσοι μεγάλωσαν με τον παππού και την γιαγιά!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.