Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε το νέο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού

February 4, 2021


Θεσσαλονίκη: Τραγική είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με τα κρούσματα να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο αλλά και να έχει κάνει την εμφάνιση της η μετάλλαξη.
Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη…

... 4 Φεβρουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι παραμένει ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων με τα μισά να βρίσκονται ήδη στην Αττική. Συγκεκριμένα συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη διότι εντοπίστηκε το κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού που προέρχεται από την Βρετανία. Θεσσαλονίκη:...

Θεσσαλονίκη: Τραγική είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με τα κρούσματα να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο αλλά και να έχει κάνει την εμφάνιση της η μετάλλαξη.

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι παραμένει ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων με τα μισά να βρίσκονται ήδη στην Αττική.

Συγκεκριμένα συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη διότι εντοπίστηκε το κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού που προέρχεται από την Βρετανία.

Εντοπίστηκε το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: O εντοπισμός του μεταλλαγμένου στελέχους

Ειδικότερα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στην χώρα μας και πέρα από τα πολλά κρούσματα συνολικά (σ.σ. 1.070 ανακοίνωσε σήμερα, 04.02.2021, ο ΕΟΔΥ) ο νέος «πονοκέφαλος» των ειδικών είναι η μετάλλαξη του ιού.

Στην καθιερωμένη του ενημέρωση, πέρα από τον αναλυτικό χάρτη της διασποράς, ο ΕΟΔΥ τονίζει πως πλέον, τα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 206 συνολικά, με τα 205 από αυτά να αφορούν στην βρετανική μετάλλαξη και το ένα στην νοτιοαφρικανική.

Ένα είναι το νέο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης που καταγράφηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη.

Αναφέρει αναλυτικά ο ΕΟΔΥ: «Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 28 Δεκεμβρίου-18 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από Δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 74 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκε συνολικά 1 δείγμα θετικό για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) το οποίο εντοπίστηκε σε Κέντρο Υγείας της Θεσσαλονίκης».

Κορωνοϊός: “Κόκκινος” συναγερμός με τα κρούσματα – Στα ύψη οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα γίνεται όλο και χειρότερη με αποτέλεσμα να ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα του ιού. Επίσης τα παιδιά φαίνεται πως και αυτά πέφτουν θύματα του κορωνοϊού με αποτέλεσμα ένα βρέφος να έχει βρεθεί θετικό.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου από τον ΕΟΔΥ τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ειδικότερα παραμένει ο τετραψήφιος αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Παρακάτω θα βρείτε τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν και τους διασωληνωμένους.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1070 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 160.935, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.002 (3,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50.974 (62,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

249 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 179 (71,9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,5%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.903 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.473 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.