«Κουφαθήκαμε»: Το απίστευτο κόλπο για να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ με τη βοήθεια ακουστικών!

February 3, 2023


Αυτό το hack του «Out and about» καθιστά το να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ πανεύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι ακουστικών. Ωστόσο, πέραν των μικρών κόλπων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα στα οποία πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ πώς μπορούν να σας κλέψουν ασύρματα.Χρησιμοποιήστε την υποδοχή των ακουστικών σε ATM, το οποίο αναγνωρίζεται α…

...πό ένα απτό σύμβολο στα δεξιά του πληκτρολογίου, και ακούστε μια περιγραφή των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ακολουθήστε τις αντίστοιχες οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας. Αποδεικνύεται ότι τα χρήματα μιλούν πραγματικά. Προσοχή στα ΑΤΜ: Αν έχετε αυτό το PIN αλλάξτε το...

Αυτό το hack του «Out and about» καθιστά το να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ πανεύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι ακουστικών. Ωστόσο, πέραν των μικρών κόλπων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα στα οποία πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ πώς μπορούν να σας κλέψουν ασύρματα.

Χρησιμοποιήστε την υποδοχή των ακουστικών σε ATM, το οποίο αναγνωρίζεται από ένα απτό σύμβολο στα δεξιά του πληκτρολογίου, και ακούστε μια περιγραφή των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ακολουθήστε τις αντίστοιχες οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας. Αποδεικνύεται ότι τα χρήματα μιλούν πραγματικά.

Προσοχή στα ΑΤΜ: Αν έχετε αυτό το PIN αλλάξτε το αμέσως

Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν εύκολους συνδυασμούς αριθμούς στα PIN τους προκειμένου να μην τα ξεχνούν. Τα PIN που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, που αφορούν τις πιστωτικές μας κάρτες, τα emails, τα ΑΤΜ το κινητό μας τηλέφωνο, τα προφίλ μας στα social media είναι πάρα πολλά.

Πόσο ασφαλής όμως είναι η χρήση των εύκολων ΡΙΝ; Η τακτική αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των λογαριασμών μας.

Για την προστασία των λογαριασμών μας καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε ως κωδικό την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά μας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους, δείτε εδώ πόσο εύκολα με ένα SMS μπορούν να σας κλέψουν.

Χιλιάδες κωδικοί και PIN τραπεζών, emails κτλ. έχουν χακαριστεί και δημοσιευτεί κατά καιρούς στο Διαδίκτυο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, έχουν μελετηθεί τα μοτίβα με βάση τα οποία οι άνθρωποι επιλέγουν τους κωδικούς.

Αυτό που βρήκαν οι ειδικοί είναι ότι τα πιο δημοφιλή ΡΙΝ είναι τα: 1234 και 1111 και αν έχετε αυτό τον κωδικό, πρέπει να τον αλλάξετε αμέσως.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.