Στο μυαλό του Μητσοτάκη – Πάμε σε ολικό lockdown και νέα περιοριστικά μέτρα

February 3, 2021


Η γιαγιά μου η συγχωρεμένη έλεγε πώς “όταν δεν έχεις μυαλό έχεις ποδάρια”. Δεν φταίει η κυβέρνηση για το αν κάποιοι συνεχίζουν να γράφουν στα παπάκια τους τα μέτρα. Δεν φταίει ο Μητσοτάκης…

... που η εστίαση είναι κλειστή. Και στην τελική δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο ο Κορονοϊός. Είναι παγκόσμιο ζήτημα. “Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν θα ακολουθεί μία ευθεία γραμμή». Με την φράση αυτή προαναγγέλλουν ουσιαστικά συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη την πιθανή λήψη...

Η γιαγιά μου η συγχωρεμένη έλεγε πώς “όταν δεν έχεις μυαλό έχεις ποδάρια”. Δεν φταίει η κυβέρνηση για το αν κάποιοι συνεχίζουν να γράφουν στα παπάκια τους τα μέτρα. Δεν φταίει ο Μητσοτάκης που η εστίαση είναι κλειστή. Και στην τελική δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο ο Κορονοϊός. Είναι παγκόσμιο ζήτημα.

 

“Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν θα ακολουθεί μία ευθεία γραμμή». Με την φράση αυτή προαναγγέλλουν ουσιαστικά συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη την πιθανή λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα εισηγηθούν οι ειδικοί. Προτεραιότητα, δε, σημειώνουν είναι η δημόσια υγεία και ι η διατήρηση – όσο είναι δυνατό – μίας ισορροπίας σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και την οικονομία.

 

Τι σημαίνει αυτό;

 

Ότι πρακτικά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά στις περιοχές που δεν έχουν «κοκκινίσει» ενώ στις υπόλοιπες θα λειτουργήσουν ως έχουν, εφόσον βέβαια δεν προκύψει νέα έκρηξη κρουσμάτων του κορονοϊού. Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, ένα από τα πλέον πιθανά σενάρια είναι ορισμένα κομμάτια της αγοράς να επιστρέψουν σε lockdown, από την στιγμή που δεν παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων, κάτι που προφανώς οι ειδικοί αποκλείουν για το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Σε κάθε περίπτωση, στο Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση βαίνει προς το χειρότερα. Ναι μεν πάντα το ολικό lockdown βρίσκεται στο τραπέζι εντούτοις τη δεδομένη στιγμή δεν είναι από τα πλέον πιθανά σενάρια τη στιγμή που εξετάζονται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα αναφορικά με τη κυκλοφορία. Κι αυτό διότι, όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μετακινείται τόσο αυξάνεται η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι τα όποια νέα μέτρα θα αποφασιστούν, κατόπιν σχετικής εισήγησης της επιτροπής των ειδικών.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.