Δυναμική απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Αν ετοιμάζεσαι για γιουρούσι, θα σου γυρίσει σε… άτακτη όπισθεν»

January 25, 2023


Σε νέα δυναμική απάντηση προχώρησε από το Ηράκλειο Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας στις νέες ακραίες προκλήσεις των γειτόνων.Αναφερόμενος στον τομέα της Άμυνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: “Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Κι όσοι εύκολα διαλαλούν ότι μπορούν να έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, ας ξέρουν ότι εκείνη μπορεί να ξυπνήσουν ξαφνικά και να …

...προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που διαλαλούν, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του. Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο. Η πατρίδα μας μένει πάντα ανοιχτή στη νομιμότητα και στις σχέσεις καλές γειτονίας”.Λίγο...

Σε νέα δυναμική απάντηση προχώρησε από το Ηράκλειο Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας στις νέες ακραίες προκλήσεις των γειτόνων.

Αναφερόμενος στον τομέα της Άμυνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: “Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Κι όσοι εύκολα διαλαλούν ότι μπορούν να έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, ας ξέρουν ότι εκείνη μπορεί να ξυπνήσουν ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που διαλαλούν, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του. Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο. Η πατρίδα μας μένει πάντα ανοιχτή στη νομιμότητα και στις σχέσεις καλές γειτονίας”.

Λίγο μετά τις 19.00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου είχε ήδη απο ώρα συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει την ομιλία.

Υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα στο ΠΣΚΗ, αλλά και όσων … δε χώρεσαν κι έμειναν απέξω, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, “προβλέποντας” ότι την επόμενη φορά “θα χρειαστούμε πολύ μεγαλύτερο χώρο”. Ο ίδιος είπε ότι, όσα χρονια πραγματοποιεί πολιτικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη, τέτοια συγκέντρωση δεν είδε ξανά.

«Τέτοια συγκέντρωση στο Ηράκλειο δεν έχω ξαναδεί. Ζητώ συγγνώμη για όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στην αίθουσα και παρακολουθούν από τον προαύλιο χώρο. Ο ενθουσιασμός σας μου δίνει δύναμη και πίστη ότι είμαστε κοντά στον στόχο: Η Κρήτη από άκρο προς άκρο να γίνει γαλάζια. Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά, θα το πετύχουμε τώρα”, είπε στην έναρξη της ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που στέλνει η Κρήτη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή την τόσο ζεστή υποδοχή. Την επόμενη φορά θα χρειαστούμε πολύ μεγαλύτερο χώρο. Πολλά χρόνια είμαι στην πολιτική, τέτοια συγκέντρωση στο Ηράκλειο δεν έχω ξαναδεί.

Και σήμερα αυτό που βλέπω με πείθει ότι ο στόχος μας είναι κοντά. Η Κρήτη από άκρο σε άκρο να γίνει γαλάζια. Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά, θα το πετύχουμε τώρα.

Με την κοινωνία ενωμένη και τους πολίτες απαλλαγμένους από βαάη που δεν τους άνηκαν και υπερήφανους σε μία πατρίδα ισχυρή και δημιουργική όσο ποτέ. Ζητούμενο στις εκλογές του 2019 ήταν η σταθεροποίηση και η ανάταξη. Τώρα γίνεται ήδη πράξη η σταθερότητα και η διαρκής ανάπτυξη.

Καθώς κλείνει η πρώτη κυβερνητική μας θητεία με τα αποτελέσματά της να γίνονται διαβατήριο για τη δεύτερη. Είχα πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους και μειώσαμε παραπάνω από 50 φόρους και εισφορές. Είχα υποσχεθεί περισσότερες δουλειές και επενδύσεις και δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Είχα υποσχεθεί μια πατρίδα πιο ισχυρή και την έχουμε με τα ραφάλ, τα βάιμπερ, τις μπελαρά και τις συμμαχίες μας. Μέσα από το ψηφιακό κράτος έχουμε ήδη διεκπεραιώσει 1,2 δις αυτόματες συναλλαγές, αντί για την ταλαιπωρία στις ουρές.

Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που σας υποσχέθηκα και την υλοποιούμε. Μία Ελλάδα στην οποία τα αυτονόητα δεν είναι ζητούμενα, με συντάξεις που εκδίδονται επιτέλους στην ώρα τους, με νηπιαγωγεία από τα 4, με πρότυπα σχολεία και επαγγελματικά λύκεια, με πανεπιστήμια που ανήκουν στους φοιτητές και όχι στους μπαχαλάκηδες καταληψίες. Μετά από 42 μήνες μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω, ναι, το είπαμε και το κάναμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.