Κορωνοϊός: “Μαύρες” εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer

January 23, 2021


Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο όπου αρκετές χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στους πολίτες ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να έχουν ανοσία στον ιό…

.... Επίσης στην Κίνα σήμανε συναγερμός διότι εντοπίστηκε νέα εστία κορωνοϊού σε ένα εργοστάσιο κρέατος. Συγκεκριμένα η Pfizer φαίνεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα με το εμβόλιο της αλλά όχι με την παραγωγή του αλλά με το ότι δέχεται αρκετές επιθέσεις από τις χώρες. Κορωνοϊός:...

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο όπου αρκετές χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στους πολίτες ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να έχουν ανοσία στον ιό. Επίσης στην Κίνα σήμανε συναγερμός διότι εντοπίστηκε νέα εστία κορωνοϊού σε ένα εργοστάσιο κρέατος.

Συγκεκριμένα η Pfizer φαίνεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα με το εμβόλιο της αλλά όχι με την παραγωγή του αλλά με το ότι δέχεται αρκετές επιθέσεις από τις χώρες.

'Μαύρες' είναι οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer.

Κορωνοϊός: Οι καθυστερήσεις των εμβολίων

Ειδικότερα αν η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer δεν παραδώσει στην Πολωνία όλες τις δόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19 για τις οποίες έχει δεσμευτεί, η Βαρσοβία ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Pfizer, που ανέπτυξε το εμβόλιό της κατά της covid-19 σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, μείωσε αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των παρτίδων που διανέμει στην ΕΕ, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Η Pfizer και η BioNTech δεν έχουν σχολιάσει την εξέλιξη αυτή πέρα από μια ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία ανέφεραν ότι θα μειωθούν οι παραδόσεις, καθώς γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων στην Ευρώπη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ιταλία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer, εν μέσω αυξανόμενης αγανάκτησης για τις επιπτώσεις των μειωμένων προμηθειών στα προγράμματα εμβολιασμού των χωρών.

Το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται να έχει αρκετά προβλήματα.

Οι δόσεις που έχει παραλάβει και περιμένει ακόμη η Πολωνία

«Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση (για την ανάληψη νομικής δράσης) ίσως ληφθεί τον επόμενο μήνα, αν δεν γίνουν οι παραδόσεις που έχει ανακοινώσει η κατασκευάστρια» δήλωσε ο Πιοτρ Μούλερ στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Polskie Radio Program 1.

Τη Δευτέρα η Πολωνία έλαβε 176.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, περίπου 50% λιγότερες από αυτές που ανέμενε, επεσήμαναν οι αρχές.

Χθες Πέμπτη ο Πολωνός υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζίλσκι δήλωσε ότι οι υπολειπόμενες δόσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από τα μέσα Φεβρουαρίου.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία η κατασκευάστρια ισχυρίζεται ότι αυτή η διαφορά θα καλυφθεί» επεσήμανε ο Μούλερ. «Όμως αν δεν συμβεί αυτό, φυσικά θα πρέπει να εξετάσουμε τη λήψη νομικών μέτρων».


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.