Βαρύς χειμώνας τις επόμενες ώρες: Έρχονται μέχρι και χιόνια – Μην πάτε πουθενά αν μένετε σε αυτές τις περιοχές

January 22, 2023


Χειμερινός ο καιρός για τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ, αφού σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης δείχνει διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει αρκετές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τις χιονοπτώσεις.H EMY με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης το…

...υ καιρού που επικαιροποιήθηκε, προειδοποιεί για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.Πιο αναλυτικά:Καιρός για σήμερα Παρασκευή (20/1/2023)Ισχυρές βροχές και σπορδικές καταιγίδες προβλέπονται:α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη...

Χειμερινός ο καιρός για τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ, αφού σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης δείχνει διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.



Ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει αρκετές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τις χιονοπτώσεις.

H EMY με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που επικαιροποιήθηκε, προειδοποιεί για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:

Καιρός για σήμερα Παρασκευή (20/1/2023)

Ισχυρές βροχές και σπορδικές καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν, αλλά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα ενισχυθούν και πάλι.



β. στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το βράδυ.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου τα 800 μέτρα).

Τα φαινόμενα, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα.

Καιρός για Σάββατο (21/1/2023)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο μέχρι νωρίς το απόγευμα

β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα

γ. από το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-1000 μέτρα).

Καιρός για Κυριακή (22-01-2023)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:



α. από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

β. από το απόγευμα της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Καιρός για Δευτέρα (23-01-2023)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως το βράδυ

β. από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα).

Προοπτική για την Τρίτη (24-01-23)

Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα) ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με ενίσχυση από το βράδυ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Σφοδρές βροχοπτώσεις

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει ήδη ενώ καταγράφηκαν και τα πρώτα προβλήματα στη Θεσπρωτία από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου.

Σύμφωνα με στοιχεία από το meteo, ο καιρός εμφάνισε ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης 19/01 προς Παρασκευή 20/01. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 08:30 περίπου της Παρασκευής καταγράφηκε από τους σταθμούς του Λάππα Αχαΐας και των Λαγκαδίων Αρκαδίας και ήταν ίσο με 45 χιλιοστά.

Tις πρωινές ώρες της Παρασκευής φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την νέα υπηρεσία “METEONOW”.



Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης.

Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

(Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση ή χιονόπτωση κατά το διάστημα λίγο πριν τις 08:00 της Παρασκευής)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σημειώνεται ότι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού παραμένει σε ισχύ. Συγκερκιμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (20-01-2023). Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.
β. από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
γ. από τις προμεσημβρινές ώρες τις Παρασκευής και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.