Μετακίνηση από νομό σε νομό: Το σενάριο για άρση απαγόρευσης

January 22, 2021


Με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων αναμένεται να ανοίξει και η μετακίνηση από νομό σε νομό, η οποία μέχρι σήμερα ισχύει για συγκεκριμένες εξαιρέσεις.Το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό α…

...ναμένεται να φέρει η δυνατότητα μετακίνησης σε χιονοδρομικά κέντρα, ενώ ακόμα αναμένεται η απόφαση από τους λοιμωξιολόγους.Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο, η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη κράτησης σε κάποιο κατάλυμα.Συνεπώς,...

Με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων αναμένεται να ανοίξει και η μετακίνηση από νομό σε νομό, η οποία μέχρι σήμερα ισχύει για συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό αναμένεται να φέρει η δυνατότητα μετακίνησης σε χιονοδρομικά κέντρα, ενώ ακόμα αναμένεται η απόφαση από τους λοιμωξιολόγους.

Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο, η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη κράτησης σε κάποιο κατάλυμα.

Συνεπώς, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού σε πολίτες που θέλουν να κάνουν μονοήμερη εκδρομή παρά μόνο σε όσους έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο κατάλυμα της περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να τονώσει τόσο τις επιχειρήσεις των χιονοδρομικών όσο και τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των περιοχών αυτών.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται αυτήν τη στιγμή για τις εξής εξαιρέσεις:

Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.

Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο

Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.

Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής

Πηγή; dikaiologitika.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.