Κορωνοϊός – Moderna vs Pfizer: Ποιο εμβόλιο δίνει λιγότερες λοιμώξεις και νοσηλείες

January 21, 2022


Όσοι έκαναν εμβόλιο της Moderna, έχουν ελαφρώς μικρότερο κίνδυνο αφενός να μολυνθούν από τον κορωνοϊό και αφετέρου να νοσηλευθούν με Covid-19, συγκριτικά με εκείνους που εμβολιάστηκαν με Pfizer/BioNTe…

...ch, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που συνέκρινε την επίπτωση των δύο mRNA εμβολίων.Απίστευτη τραγωδία: Ανακοπή 10χρονου κοριτσιού μετά τον εμβολιασμό του με PfizerΟι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve του Κλίβελαντ, με επικεφαλής την...

Όσοι έκαναν εμβόλιο της Moderna, έχουν ελαφρώς μικρότερο κίνδυνο αφενός να μολυνθούν από τον κορωνοϊό και αφετέρου να νοσηλευθούν με Covid-19, συγκριτικά με εκείνους που εμβολιάστηκαν με Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που συνέκρινε την επίπτωση των δύο mRNA εμβολίων.

Απίστευτη τραγωδία: Ανακοπή 10χρονου κοριτσιού μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve του Κλίβελαντ, με επικεφαλής την καθηγήτρια βιοπληροφορικής Ρονγκ Σου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of American Medical Association»(JAMA), ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 637.000 πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους(με δύο δόσεις). Η έρευνα έλαβε υπόψη στοιχεία της περιόδου Ιουλίου-Νοεμβρίου 2021 και τα περιστατικά λοιμώξεων αφορούσαν κυρίως την παραλλαγή Δέλτα(η Όμικρον δεν είχε ακόμη κυριαρχήσει).

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Η μελέτη βρήκε ποσοστό νοσηλειών 12,7% για τους εμβολιασμένους με Moderna έναντι 13,3% εκείνων με Pfizer. Επίσης βρήκε 1,6 περιστατικά μόλυνσης με κορωνοϊό ανά 1.000 εμβολιασμένους με Moderna έναντι 2,8 μολύνσεων ανά 1.000 εμβολιασμένους με Pfizer. Δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στη θνητότητα ανάμεσα σε όσους είχαν εμβολιαστεί με τα δύο εμβόλια.

«Μολονότι υπάρχει μια διαφορά στις λοιμώξεις στους εμβολιασμένους, και τα δύο εμβόλια είναι άκρως προστατευτικά έναντι της λοίμωξης από κορωνοϊό και ιδίως έναντι των πιο σοβαρών συνεπειών της λοίμωξης. Περαιτέρω μελέτες χρειάζονται σχετικά με τα αποτελέσματα των ενισχυτικών δόσεων και ιδίως την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών από τα εμβόλια», δήλωσε η ερευνήτρια, καθηγήτρια Πάμελα Ντέηβις.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Κορωνοϊός – Πάσχα στα χωριά: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα «επιτραπεί»

ην πεποίθηση ότι φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε Πάσχα στα χωριά, εξέφρασαν η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πανδημία στη χώρα, τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε υπομονή, να εφαρμόζουμε τους ισχύοντες περιορισμούς, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με όσα είπαν το κύμα της Όμικρον μπήκε σε τροχιά συρρίκνωσης, κάτι που θα φανεί αναμένεται στην πίεση στο σύστημα υγείας τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν σε συγκεκριμένο ποσοστό περιορισμού της πανδημίας, καθώς όπως είπαν, δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για το χρόνο και το ποσοστό συρρίκνωσής της.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων έχει μειωθεί κατά 35% ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε ότι είναι κάτω από τα 20.000, ενώ στα 170.000, περίπου, είναι τα συνολικά ενεργά κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.