66χρονη πήγε στο νοσοκομείο νομίζοντας πως είναι έγκυος – Όταν οι γιατροί της είπαν την αλήθεια «πάγωσε»

January 21, 2022


Όταν μια 66χρονη πήγε στον γιατρό της, εκείνος σκέφτηκε αμέσως ότι φαινόταν να είναι έγκυος. Αλλά όταν του έδειξε την πρησμένη κοιλιακή της χώρα και περιέγραψε τα συμπτώματα, τελικά η εγκυμοσύνη δεν φ…

...αινόταν και τόσο πιθανή σαν εκδοχή.Παρ’ όλο που υπήρχε πιθανότητα να είχε όγκο, οι γιατροί δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι μέχρι να κάνουν τις κατάλληλες εξετάσεις. Κανονίστηκε να της κάνουν υπέρηχο. Και μετά ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για όγκο. Είχε έναν όγκο 33 εκατοστών μέσα...

Όταν μια 66χρονη πήγε στον γιατρό της, εκείνος σκέφτηκε αμέσως ότι φαινόταν να είναι έγκυος. Αλλά όταν του έδειξε την πρησμένη κοιλιακή της χώρα και περιέγραψε τα συμπτώματα, τελικά η εγκυμοσύνη δεν φαινόταν και τόσο πιθανή σαν εκδοχή.

Παρ’ όλο που υπήρχε πιθανότητα να είχε όγκο, οι γιατροί δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι μέχρι να κάνουν τις κατάλληλες εξετάσεις. Κανονίστηκε να της κάνουν υπέρηχο. Και μετά ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για όγκο. Είχε έναν όγκο 33 εκατοστών μέσα στην κοιλιά της και δεν ήξεραν αν ήταν θανατηφόρος ή όχι. Επίσης, ανατριχιάζει μία 28χρονη έγκυος, η οποία είχε φουσκώσει τρομακτικά πολύ λίγο πριν γεννήσει. Μόλις δείτε τι έπαθε ο αφαλός της θα ανατριχιάσετε.

Έπρεπε να κάνουν και άλλες εξετάσεις. Ευτυχώς όμως, βγήκαν αρνητικές. Ο όγκος ήταν καλοήθης. Το ότι δεν ήταν καρκινικός όγκος δεν σήμαινε ότι μπορούσαν να τον αφήσουν στο σώμα της. Της προκαλούσε δυσκολία στην αναπνοή και πόνο στην πλάτη. Προκαλούσε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και καούρες. Ο όγκος έκανε την ζωή της 66χρονης πολύ δύσκολη και δυσάρεστη.

66χρονη πήγε στο νοσοκομείο νομίζοντας πως είναι έγκυος - Όταν οι γιατροί της είπαν την αλήθεια «πάγωσε»

Τελικά, οι γιατροί ανακάλυψαν τι ακριβώς ήτα. Κύστη στις ωοθήκες. Είναι πολύ συνηθισμένες στις γυναίκες, αλλά δεν έχουν τόσο ορατά συμπτώματα και δεν είναι βλαβερές. Αλλά ο όγκος της είχε μεγαλώσει τόσο που δυσκόλευε την καθημερινότητα της και έπρεπε να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν.

32χρονη έγκυος «πεθαίνει» στη διάρκεια του τοκετού – Ξαφνικά ο άνδρας της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και…

Σοκάρει η ιστορία μίας 32χρονης εγκύου, η οποία «πεθαίνει» στη διάρκεια του τοκετού και τότε ξαφνικά ο άνδρας της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και γίνετε κάτι ανατριχιαστικό.Επίσης, μία έγκυος ανέβασε ένα βίντεο και προκάλεσε σάλο. Μόλις δείτε τι κάνει θα πάθετε σοκ.

Η Μέλανι ήταν έγκυος στο δεύτερό τους παιδί. Όλα προχωρούσαν κανονικά όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά μόλις το ζευγάρι έφτασε στο νοσοκομείο, τα πάντα άλλαξαν.

Η Μέλανι είπε σε μια από τις μαίες πως κάτι δεν πήγαινε καλά όσο περίμενε να γεννήσει τη μικρή της κόρη. Ένιωθε ζαλάδες και είχε τάση για εμετό. Οι γιατροί προσπάθησαν να καταλάβουν ποιο ήταν το πρόβλημα αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν κάτι, είτε στη μητέρα είτε στο νεογνό.

Μετά από αυτό, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η υγεία της Μέλανι χειροτέρευσε δραματικά. Κάθε μηχάνημα ελέγχου στον θάλαμο άρχισε να σημάνει συναγερμό με τον χαρακτηριστικό βόμβο. Η καρδιά της Μέλανι σταμάτησε να χτυπά.

Η μητέρα υπέστη εμβολή αμνιακού υγρού, μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή της κύησης όπου εισρέει αμνιακό υγρό στην κυκλοφορία αίματος της επιτόκου. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μια στις 80.000.

Οι αντιδράσεις που συμβαίνουν στο σώμα της μητέρας είναι ταχύτατες και σε ποσοστό 85% οι καταστάσεις αυτές οδηγούν σε θάνατο.

Το αμνιακό υγρό περιέχει στοιχεία που μόλις έρθουν σε επαφή με το αίμα και μπουν στην αιματική κυκλοφορία προκαλούν σπασμούς, νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, καρδιοπνευμονικό σοκ και τελικά οι ασθενείς πέφτουν σε κώμα και καταλήγουν.

 32χρονη έγκυος «πεθαίνει» στη διάρκεια του τοκετού

Η Μέλανι μπήκε άμεσα στην εντατική και οι γιατροί μπόρεσαν να σώσουν το μωρό αφαιρώντας το νεογνό με καισαρική τομή. Η μητέρα όμως δεν κατάφερε να επανέλθει. Οι γιατροί ανακοίνωσαν τον κλινικό θάνατό της ενώ οι συγγενείς της ήταν ήδη στο νοσοκομείο για το τελευταίο αντίο.

Μετά από 24 ώρες συνέβη όμως κάτι που σόκαρε τους πάντες. Ο άνδρας έσκυψε πάνω από το κεφάλι της γυναίκας του και της έδωσε ένα αποχαιρετιστήριο φιλί.

«Αν σου έχει απομείνει έστω και το παραμικρό κουράγιο να παλέψεις, άρχισε να το κάνεις», ψιθύρισε στη Μέλανι. Αυτά τα λόγια λειτούργησαν σαν εντολή επιβίωσης για τη Μέλανι και βρήκε τη δύναμη να περάσει στην άλλη πλευρά πάλι, να παλέψει για τη ζωή της.

Μόλις μετά από 24 ώρες αφότου είχε χάσει τις αισθήσεις της, η Μέλανι βρήκε τη δύναμη και άνοιξε πάλι τα μάτια της. Ο Νταγκ της έδειξε μια φωτογραφία της νεογέννητης κόρης τους, της Γκαμπριέλα, που επέζησε παρά τις απίστευτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε στον κόσμο, όταν το σώμα της Μέλανι είχε υποστεί ισχυρά σοκ.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να νιώσει πραγματικά τα συναισθήματα που βίωσε αυτό το ζευγάρι. Από τη μια μεριά την απόγνωση, τον θάνατο και από την άλλη την ελπίδα, την προσδοκία και τη ζωή.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.