Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ακόμη κι αν άλλαξα από λάθος τη δοσολογία φαρμάκου το παιδί δεν πέθανε στα χέρια μου – Με ταπεινώνετε συνεχώς και με ειρωνεύεστε»

January 18, 2024


Με ερωτήσεις της εισαγγελέα της έδρας καθώς με ερωτήσεις μιας εκ των συνέδρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας με κεταμίνη.Απαντώντας σε κάποιες από τις ερωτήσεις που της τέθηκαν η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα αρνήθηκε αρχικά ότι είχε αλλάξει από μόνη της τη δοσολογία φαρμάκων που είχαν συ…

...νταγογραφηθεί στο παιδί – ανάμεσά τους και το stedon – και επανέλαβε ως προς το κίνητρο που της αποδίδει το κατηγορητήριο (σ.σ. εμμονή με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη) ότι αυτό είναι «χαζό» και «ανούσιο». «Τώρα καταλαβαίνω τα λάθη μου σε σχέση με τον κ. Δασκαλάκη,...

Με ερωτήσεις της εισαγγελέα της έδρας καθώς με ερωτήσεις μιας εκ των συνέδρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Απαντώντας σε κάποιες από τις ερωτήσεις που της τέθηκαν η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα αρνήθηκε αρχικά ότι είχε αλλάξει από μόνη της τη δοσολογία φαρμάκων που είχαν συνταγογραφηθεί στο παιδί – ανάμεσά τους και το stedon – και επανέλαβε ως προς το κίνητρο που της αποδίδει το κατηγορητήριο (σ.σ. εμμονή με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη) ότι αυτό είναι «χαζό» και «ανούσιο». «Τώρα καταλαβαίνω τα λάθη μου σε σχέση με τον κ. Δασκαλάκη, έπρεπε να το διαχειριστώ αλλιώς.

Αυτό που έχουν αποδώσει ως κίνητρο το θεωρώ χαζό, ανούσιο» είπε η κατηγορουμένη και απαντώντας για κάποιες από τις συζητήσεις που είχε μέσω μηνυμάτων με τον πατέρα του παιδιού της σχετικά με το πότε θα πάρει τα ρούχα από το σπίτι κ.ά ενώ η κόρη της ήταν τετραπληγική είπε: «Είναι λανθασμένες οι συζητήσεις και οι κινήσεις, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πορεία του παιδιού μας. Ήμασταν έντονοι χαρακτήρες και οι δυο».

Δείτε επίσης: Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η στιγμή που «πάγωσε» τη δικαστική αίθουσα – Η παραδοχή για τα ανώνυμα τηλεφωνήματα στην Τατιάνα Στεφανίδου (video)

Εισαγγελέας: Με μήνυμα σας ρωτάει ο κ. Δασκαλάκης εάν έκανε κάτι άλλο το παιδί και του απαντάτε: «Τι άλλο να κάνει; Να σηκωθεί να πάει για καφέ;»
Κατηγορούμενη: Εκείνον ειρωνεύομαι.
Εισαγγελέας: Στις 20 Ιανουαρίου το παιδί ανεβοκατεβαίνει στη ΜΕΘ και ο κ. Δασκαλάκης σας γράφει ότι το παιδί κουράζεται. Και εσείς τον ρωτάτε «από τι;»….
Κατηγορούμενη: Δεν καταλάβαινα τι εννοούσε….
Εισαγγελέας: Υπάρχουν μηνύματά σας που λέτε ότι το παιδί στον ύπνο του έλεγε τη λέξη «ξέρω»….
Κατηγορούμενη: Ναι αυτό το λέει και ο κ. Δασκαλάκης. Έτσι μας φάνηκε.
Εισαγγελέας: Ο κύριος συνήγορός σας είχε πει ότι ο κ. Χασαπόπουλος παραδίδει τα παιδιά με προβλήματα έπειτα από παρατεταμένη ΚΑΡΠΑ. Από την άλλη εσείς και η μάρτυράς σας η κυρία Δημακοπούλου λέτε ότι την εγκεφαλοπάθεια την προκάλεσε η παρατεταμένη υποθερμία….
Κατηγορούμενη: Όλα μαζί. Και οι καθυστερήσεις του κ. Χασαπόπουλου να ξεκινήσει την ΚΑΡΠΑ, όχι ότι έκανε τη ΚΑΡΠΑ και έσωσε το παιδί μου.

Τα φάρμακα

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε ρωτήσει την κατηγορούμενη για τα φάρμακα που έδινε στο παιδί μετά την επιστροφή του στο σπίτι από την ΜΕΘ του Ρίου. Ακόμη ρωτήθηκε και για άλλες γραπτές συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής της ΜΕΘ Ανδ. Ηλιάδη αλλά και τον Μ. Δασκαλάκη.

Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο κ. Ηλιάδης δεν σας ενημέρωσε ποτέ για το συκώτι και τα νεφρά του παιδιού. Ήσασταν εκεί για να σας ενημερώσει;
Κατηγορούμενη: Όχι, ήταν ο μπαμπάς της.
Εισαγγελέας: Πριν από την ανακοπή της Τζωρτζίνας προέκυψε μια κρίση στη σχέση σας με τον κ. Δασκαλάκη. Πως αποκαταστάθηκε;
Κατηγορούμενη: Μετά την εγκεφαλοπάθεια ήρθε στο σπίτι και μου είπε ότι ήθελε να είναι μαζί μου.
Εισαγγελέας: Δηλαδή, η εγκεφαλοπάθεια σας ένωσε;
Κατηγορούμενη: Ναι.
Εισαγγελέας: Και γιατί δεν του είπατε «δεν σε θέλω»….
Κατηγορούμενη: Φυσικά και του είπα. Του είπα «αν θέλεις να γυρίσεις στην οικογένειά σου να είναι συνειδητή απόφαση».

Μάλιστα, κάποια στιγμή με αφορμή τις συνεχείς αναφορές της κατηγορούμενης στον Μάνο Δασκαλάκη, η εισαγγελέας της επισήμανε: «Μην τον βάζετε σε όλα μέσα γιατί μετά θα μας λέτε ότι σας βάζουμε να μιλάτε για τον κ. Δασκαλάκη».

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι στο Καραμανδάνειο όλα έγιναν για το οξυγόνο αλλά μας είπατε ότι δεν το έχετε ψάξει…. Πως το λέτε αυτό;
Κατηγορούμενη: Το παιδί το προηγούμενο βράδυ της ανακοπής είχε πτώση οξυγόνου.
Εισαγγελέας: Δεν είχε μάσκα;
Κατηγορούμενη: Είχε.
Εισαγγελέας: Τελικά είχε θέμα με τις σφίξεις ή χαμηλό οξυγόνο;
Κατηγορούμενη: Είχε πτώση οξυγόνου.
Εισαγγελέας: Ποιος είδε την κατάκλιση στο κεφαλάκι του παιδιού στο Ρίο;
Κατηγορούμενη: Ο μπαμπάς της.
Εισαγγελέας: Την είχατε ακουμπήσει καθόλου στο κεφάλι;
Κατηγορούμενη: Εκεί πίσω όχι μόνο μπροστά.
Εισαγγελέας: Διαπιστώνετε την κατάκλιση γιατί δεν ζητάτε να κάνετε εσείς φροντίδα της Τζωρτζίνας;
Κατηγορούμενη: Δεν ήξερα αν επιτρέπεται.
Εισαγγελέας: Το ρωτήσατε;
Κατηγορούμενη: Όχι. Δεν το έκανε κανείς άλλος γονέας.
Εισαγγελέας: Η Τζωρτζίνα όταν βγήκατε από το Ρίο είχε επικοινωνία μαζί σας με κάποιο τρόπο;
Κατηγορούμενη: Με κάποιο τρόπο ναι
Εισαγγελέας: Άρα αυτά που ακούσαμε εδώ από τον συνήγορό σας ότι το παιδί δεν έβλεπε, δεν άκουγε δεν ισχύουν;
Κατηγορούμενη: Ο συνήγορός μου αναφέρονταν στη ΜΕΘ.
Εισαγγελέας: Τα φάρμακα της Τζωρτζίνας τα χορηγούσατε μόνο εσείς;
Κατηγορούμενη: Και ο μπαμπάς της.
Εισαγγελέας: Έχετε αλλάξει ποτέ από μόνη σας τα χάπια του παιδιού;
Κατηγορούμενη: Όχι.
Εισαγγελέας: Υπάρχουν συνομιλίες σας με τον κ Ηλιάδη που του λέτε θα δώσω τόσο το τάδε φάρμακο. Του λέτε ότι το παιδί δεν κοιμάται ήσυχα το βράδυ. Του λέτε ότι ρωτήσατε το φαρμακοποιό και του μιλάτε για τη μελατονίνη. Ο κ. Ηλιάδης σας απαντά ότι «δεν παίζουμε με τα φάρμακα βιάστηκες». Αυξήσατε τη δόση του stedon από 5 σε 20 miligram και εκείνος σας λέει «με προσοχή». Θυμάστε;
Κατηγορούμενη: Ήταν οδηγίες του.
Εισαγγελέας: Αφού ήδη είχατε δώσει αυξημένη δόση από μόνη σας. Τα πειράζατε τα φάρμακα της Τζωρτζίνας ή όχι;
Κατηγορούμενη: Ακολουθούσα τις οδηγίες του.
Εισαγγελέας: 20 milligram είναι δόση για ενήλικα.
Κατηγορούμενη: Μου απαντά ο κ. Ηλιάδης ότι δεν πειράζει
Εισαγγελέας: Μα το είχατε ήδη δώσει. Και σας λέει να μειώσετε ξανά τη δόση. Του λέτε ότι ενοχλούνται οι γείτονες.
Κατηγορούμενη: Έπρεπε να του το πω.
Εισαγγελέας: Για το παιδί ή για τους γείτονες;
Κατηγορούμενη: Για το παιδί.
Εισαγγελέας: Και παρακάτω έχετε πάει στο άλλο άκρο. Του λέτε ότι κοιμάται 10 με 15 ώρες. Έχετε βάλλει και παραπάνω Frisium στο παιδί;
Κατηγορούμενος: Μπορεί να έχω κάνει και εγώ το λάθος αλλά δεν έπαθε κάτι το παιδί μου, ούτε ανακοπή ούτε τίποτα.
Εισαγγελέας: Έχετε μετανιώσει για κάτι ;
Κατηγορούμενη: Ναι, γατί θεωρώ ότι δεν έδωσα – γιατί δεν ήξερα ότι το παιδί μου θα φύγει από τη ζωή – τόσο βαρύτητα και έδωσα σημασία σε δεύτερα πράγματα.
Εισαγγελέας: Μόνο για αυτό μετανιώσατε;
Κατηγορούμενη: Ναι.
Εισαγγελέας: Πως ήταν οι σχέσεις με τον κ. Δασκαλάκη όταν βγήκε το παιδί από το νοσοκομείο;
Κατηγορούμενη: Μαλώναμε.
Εισαγγελέας: Πέντε λεπτά μετά αφού βγήκε η Τζωρτζίνα από την εντατική εσείς μαλώνετε με τον κ. Δασκαλάκη για τα σχόλια που του κάνουν στο τικ – τοκ . Σας λέει: «βάλε τον εγωισμό σου στην άκρη και κοίτα το παιδί». Επιστρέψει το παιδί στο σπίτι και λίγο μετά του λέτε να έρθει να πάρει τα ρούχα του (….). Και ενώ το παιδί σας έχει κάνει δυο εμετούς εσείς πάλι στέλνετε μηνύματα στον κ Δασκαλάκη για τα ρούχα ….
Κατηγορούμενη: Είναι μετά αυτά…
Εισαγγελέας: Του γράφετε «αν ήθελες το καλό του παιδιού σου να μην έφυγες». Τι εννοείτε;
Κατηγορούμενη: Του μιλάω για το καλό του παιδιού του.
Εισαγγελέας: Του γράφετε ότι θα την πάρετε και θα φύγετε από την Πάτρα. Αυτό είναι το καλό του παιδιού σας;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.