Έχετε κρύα πόδια; Τι σημαίνει για την υγεία σας και τι πρέπει να κάνετε

January 18, 2021


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κακή κυκλοφορία αίματος: Ένα από τα σημάδια του συγκεκριμένου προβλήματος είναι και τα κρύα πόδια. Αυτό σημαίνει πως δεν φτάνει αρκετό αίμα στα …

...μα στα πόδια σας για να τα ζεστάνει. Μπορεί να οφείλεται για παράδειγμα στην καθιστική ζωή, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η κακή κυκλοφορία μπορεί επίσης να είναι αιτία θρομβώσεων του αίματος. Μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα προβλήματα υγείας. Εάν νομίζετε ότι αυτό...


Κακή κυκλοφορία αίματος: Ένα από τα σημάδια του συγκεκριμένου προβλήματος είναι και τα κρύα πόδια. Αυτό σημαίνει πως δεν φτάνει αρκετό αίμα στα πόδια σας για να τα ζεστάνει. Μπορεί να οφείλεται για παράδειγμα στην καθιστική ζωή, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί.


Η κακή κυκλοφορία μπορεί επίσης να είναι αιτία θρομβώσεων του αίματος. Μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα προβλήματα υγείας. Εάν νομίζετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Ακολουθούν σχετικές λεπτομέρειες που οφείλετε να γνωρίζετε:

Κακή κυκλοφορία αίματος: Ποια τα συμπτώματα

Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει κρύα πόδια και κρύα χέρια. Μπορεί να προκαλέσει επίσης κόπωση, απώλεια μαλλιών και αύξηση του σωματικού βάρους, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Εάν έχετε ένα πρόβλημα στον θυρεοειδή και ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή γι’ αυτό, αλλά εξακολουθείτε να έχετε κρύα χέρια και πόδια, θα μπορούσατε να έχετε το σύνδρομο Raynaud.


Το σύνδρομο Raynaud χαρακτηρίζεται από απώλεια της ροής του αίματος στα χέρια και τα πόδια που προκαλείται από σπασμένα αιμοφόρα αγγεία. Μερικοί άνθρωποι με κρύα πόδια μπορεί να έχουν περιφερική νευροπάθεια, κατά την οποία, το άτομο μπορεί να έχει αίσθημα κρύου στα χέρια και τα πόδια χωρίς, ωστόσο, τα χέρια ή τα πόδια του να είναι στην πραγματικότητα κρύα στην αφή.


Ποια τα ανησυχητικά σημάδια της κακής κυκλοφορίας αίματος

Άλλα συμπτώματα για την κακή κυκλοφορία αίματος μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ή αίσθηση καψίματος στα άκρα. Η περιφερική νευροπάθεια είναι συνήθως σημάδι κάποιας άλλης υποκείμενης νευρικής βλάβης, που προκαλείται από ασθένειες όπως ο διαβήτης, η έκθεση σε τοξίνες, οι μολύνσεις, ή οι ανεπάρκειες βιταμινών. Αν υποψιάζεστε ότι αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα, ενημερώστε το γιατρό σας αμέσως, διότι η αναμονή μπορεί να επιδεινώσει τη νευρική βλάβη.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.