7 κρυμμένα μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν

January 18, 2021


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Υπάρχουν μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα που δεν γνωρίζουμε, επειδή μας φαίνονται συνηθισμένα και δεν δίνουμε προσοχή στη λεπτομέρεια. Ωστόσο,…

...�στόσο, κρύβουν συναρπαστικές ιστορίες κρύβονται πίσω από κάποια αδιάφορα στοιχεία. Μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα: Τα μυστηριώδη ζιγκ-ζαγκ του τραμΑν κοιτάξετε προσεκτικά τις εναέριες γραμμές ενός τραμ, θα δείτε ότι τα σύρματα επαφής κάνουν ζιγκ-ζαγκ μπροστά...


Υπάρχουν μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα που δεν γνωρίζουμε, επειδή μας φαίνονται συνηθισμένα και δεν δίνουμε προσοχή στη λεπτομέρεια. Ωστόσο, κρύβουν συναρπαστικές ιστορίες κρύβονται πίσω από κάποια αδιάφορα στοιχεία.


Μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα: Τα μυστηριώδη ζιγκ-ζαγκ του τραμ

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τις εναέριες γραμμές ενός τραμ, θα δείτε ότι τα σύρματα επαφής κάνουν ζιγκ-ζαγκ μπροστά και πίσω αντί να είναι σε μια ευθεία γραμμή.

Το θέμα είναι ότι όλα τα τραμ έχουν παντογράφους που συνδέονται με τις οροφές τους. Το άνω μέρος του παντογράφου σταδιακά φθείρεται από το εναέριο σύρμα και τελικά πρέπει να αντικατασταθεί. Για να φθαρεί ομοιόμορφα, το καλώδιο πρέπει να εγκατασταθεί σε ζιγκ-ζαγκ μοτίβα. Καθώς κινείται το τραμ, ο παντογράφος ολισθαίνει κατά μήκος του σύρματος και φθείρεται ομοιόμορφα.

Μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα: Ποιος σκότωσε τον Ρήγα Κούπα

Στην τυπική γαλλική τράπουλα, ο Ρήγας Κούπα απεικονίζεται μάλλον περίεργα. Αυτός είναι ο μόνος βασιλιάς χωρίς μουστάκι και επιπλέον, φαίνεται να έχει βάλει το σπαθί του στο κεφάλι του. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς αυτό:

-Η πρώτη υπόθεση αναφέρει πως ο Ρήγας Κούπα χειρίζεται με το αριστερό του χέρι ένα τσεκούρι. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα των αιώνων της κακής αντιγραφής από κατασκευαστές καρτών, το τσεκούρι του βασιλιά έχει εξαφανιστεί και έχει γίνει περισσότερο σαν σπαθί.

-Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι ο Ρήγας Κούπα αντιπροσωπεύει τον συναισθηματικά διαταραγμένο Βασιλιά Κάρολο Ζ’ της Γαλλίας. Σύμφωνα με μια δημοφιλή πεποίθηση, ο βασιλιάς τρελάθηκε και πέρασε το σπαθί μέσα από το κεφάλι του επειδή φοβόταν μήπως δηλητηριαστεί.

– Μερικοί ιστορικοί υποστηρίζουν επίσης ότι ο Ρήγας Κούπα αντιπροσωπεύει τον μυθικό βασιλιά Αία ενώ η Ντάμα Κούπα είναι η Ελένη της Τροίας, η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Ο Αίας ήταν ένας από τους μνηστήρες της Ωραίας Ελένης. Αλλά όταν εκείνη τον απέρριψε , επέλεξε να αυτοκτονήσει μαχαιρώνοντας τον εαυτό του με το δικό του σπαθί.

Μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα: Το Εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου


Τα βρετανικά νομίσματα του ενός, δύο, πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα πένες, απεικονίζουν τμήματα του Βασιλικού εθνόσημου. Αν τοποθετηθούν μαζί μπορούν να σχηματίσουν μια ασπίδα. Ωστόσο, η λίρα απεικονίζει ολόκληρη την ασπίδα των όπλων.

Μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα: Σύμβολο ανοιχτού δοχείου στις συσκευασίες των καλλυντικών

Το μικρό εικονίδιο είναι το σύμβολο PAO (Περίοδος μετά το άνοιγμα). Ενημερώνει τους καταναλωτές για την καθορισμένη χρονική περίοδο που ένα προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το άνοιγμα χωρίς καμία βλάβη για τον καταναλωτή.

Αυτό το σύμβολο, το οποίο διαθέτει έναν αριθμό ακολουθούμενο από το γράμμα «M» (μήνες), υπάρχει σχεδόν σε όλα τα καλλυντικά προϊόντα. Ο αριθμός αυτός μέσα στο γραφικό βάζο σας λέει πόσο καιρό το προϊόν θα παραμείνει εντάξει αφού το ανοίξετε.

Μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα: Το στέμμα στο άγαλμα της Ελευθερίας

Σχεδόν όλοι έχουν δει το άγαλμα της Ελευθερίας, είτε από κοντά, είτε από εικόνες. Ωστόσο, μόνο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι επτά αιχμές στο στέμμα του αγάλματος αντιπροσωπεύουν τους επτά ωκεανούς και τις επτά ηπείρους του κόσμου. Αυτό δείχνει την καθολική έννοια της ελευθερίας. Και ένα ακόμη ενδιαφέρον γεγονός: κάθε ακίδα ζυγίζει ακριβώς 150 κιλά.

Μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα: Κενές σελίδες σε βιβλία

Έχετε ίσως παρατηρήσει ότι πολλά βιβλία έχουν λίγες κενές σελίδες στην αρχή ή και στο τέλος. Γιατί υπάρχουν εκεί;


Οι σελίδες του βιβλίου συχνά εκτυπώνονται σε μεγάλα φύλλα χαρτιού και όχι σε μικρές ατομικές δομές. Γι ‘αυτό, αν δεν υπάρχει αρκετό περιεχόμενο για να καλυφθούν αυτά τα μεγάλα φύλλα, θα υπάρξουν κενές σελίδες. Οι εκδότες εκτυπώνουν συχνά τη λέξη «Σημειώσεις» ή αφήνουν κάποιο άλλο σημείωμα πάνω τους, έτσι ώστε οι αναγνώστες να μην συναντούν κανένα εκδοτικό λάθος.

Μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα: Πολύχρωμη οδοντόκρεμα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η κλασική οδοντόκρεμα έχει ρίγες από τρία χρώματα: λευκό, μπλε και κόκκινο; Αποδεικνύεται ότι κάθε λωρίδα έχει διαφορετικά συστατικά και σκοπούς.

–Φθόριο (λευκό σημείο): είναι το πιο πολύτιμο συστατικό στις οδοντόκρεμες. Περιέχει ουσίες που λευκαίνουν τα δόντια και βοηθούν στην απομάκρυνση της πλάκας.

–Μπλε (ή πράσινο σημείο): έχει αντιμικροβιακή δράση και συμβάλει στη δροσερή αναπνοή.

–Κόκκινο σημείο: προστέθηκε αργότερα. Περιέχει μερικά σημαντικά στοιχεία για υγιή ούλα.

Στην πραγματικότητα, η δόμηση της οδοντόκρεμας με διαφορετικά χρώματα δεν είναι απαραίτητη. Είναι απλά μια έξυπνη στρατηγική πώλησης.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.