«Προ των πυλών πολικό κύμα αερίων μαζών, βαρυχειμωνιά με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα» – Σήμα κινδύνου Κλέαρχου Μαρουσάκη ενόψει Σαββατοκύριακου (photo-video)

January 17, 2024


Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό, εισβάλει η άνοιξη τις επόμενες ημέρες, ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλά μέσα στο Σαββατοκύριακο έρχονται βαρυχειμωνιά και χιόνια.Μέσω ανάρτησης στα social media, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε πως ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός, ωστόσο οι βροχές θα αρχίσουν σταδιακά να περιορίζονται προς το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα …

...της χώρας μας. Επίσης, την ίδια στιγμή «λευκές» ημέρες "βλέπει" ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδά καθώς με δύο νέες αναρτήσεις στην πλατφόρμα Χ παρουσιάζει πώς θα εξελιχθεί ο καιρόςΣτη συνέχεια, ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι «εισβάλει η άνοιξη για να φέρει τον υδράργυρο ακόμα...

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό, εισβάλει η άνοιξη τις επόμενες ημέρες, ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλά μέσα στο Σαββατοκύριακο έρχονται βαρυχειμωνιά και χιόνια.

Μέσω ανάρτησης στα social media, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε πως ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός, ωστόσο οι βροχές θα αρχίσουν σταδιακά να περιορίζονται προς το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας. Επίσης, την ίδια στιγμή «λευκές» ημέρες “βλέπει” ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδά καθώς με δύο νέες αναρτήσεις στην πλατφόρμα Χ παρουσιάζει πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι «εισβάλει η άνοιξη για να φέρει τον υδράργυρο ακόμα και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου». Συμπλήρωσε ωστόσο πως «το σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει ένα πολικό κύμα αερίων μαζών για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα».

Στην ίδια ανάρτηση ο Κλεάρχος Μαρουσάκης σχολίασε: «Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα».

Στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για ένα «ατμοσφαιρικό βουνό». Ειδικότερα, συμπεριέλαβε μία προσομοίωση της όλης καιρικής κατάστασης, στην οποία «με την μπλε καμπύλη αποτυπώνεται το ατμοσφαιρικό βουνό που θα δώσει μάχη με τις πολικές αέριες μάζες».

Επ’ αυτού, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε πως «τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να εξαπλωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής βορειότερα συγκρατώντας τον πολικό αέρα μακριά μας, το σαββατοκύριακο όμως θα κινηθεί νότια και δυτικά ανοίγοντας τον δρόμο στον πολικό αέρα για τον νότο».

Κλείνοντας, ανέφερε πως «από την άλλη εβδομάδα θα κινηθεί και πάλι ανατολικά για να εκτοπίσει και να εκφυλίσει την πολική αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο ομαλές καιρικές συνθήκες».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.