Με αυτό το απίστευτο κόλπο θα σώσετε τη ζωή σας: Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ΑΤΜ

January 16, 2022


Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία χωρίς να σας πάρει χαμπάρι κανείς…. εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα.Για παράδε…

...ιγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.Με την ευκαιρία δείτε το νέο κόλπο για την υποκλοπή των PIN από τα ΑΤΜ.Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά...

Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία χωρίς να σας πάρει χαμπάρι κανείς…. εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα.

Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.

Με την ευκαιρία δείτε το νέο κόλπο για την υποκλοπή των PIN από τα ΑΤΜ.

ατμ κόλπο

Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε η αστυνομία.

Αυτή η πληροφορία είχε κυκλοφορήσει παλαιότερα από το xwni.gr και έπειτα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας.

Τεράστια προσοχή στα ΑΤΜ: Έτσι σας κλέβουν 1.000 ευρώ σε ένα λεπτό!

Τα ΑΤΜ μπορεί να είναι από τους ασφαλέστερους τρόπους να πάρουμε χρήματα στα χέρια μας, αλλά κρύβουν και απάτες ορισμένες φορές από… καλοθελητές, όπως εκείνη στη Ρόδο, όπου είχαν προκαλέσει αντιδράσεις οι υποθέσεις απάτης με θύματα ανυποψίαστους πολίτες μέσω της εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό» που παρέχει η τράπεζα Πειραιώς στα ΑΤΜ της.

Τι είχε συμβεί; Τον Οκτώβριο του 2020 είχαν καταγραφεί επισήμως τρείς υποθέσεις του είδους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και η εξιχνίασή τους είχε ανατεθεί σε έμπειρο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες ανά τη χώρα που διερευνούσαν όμοιες – σχεδόν ταυτόσημες- απάτες.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι απάτες διαπράττονται από οργανωμένο κύκλωμα που έχει συγκεκριμένο modus operandi.

Συγκεκριμένα, την 30η Ιουνίου 2020 μια 48χρονη ημεδαπή κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι προ 6μήνου περίπου είχε δημοσιεύσει αγγελία πώλησης επίπλων στην ιστοσελίδα car.gr και την 29η Ιουνίου 2020 δέχτηκε κλήση από κινητό τηλέφωνο από έναν άνδρα που ενδιαφερόταν για την αγορά τους.

Της συστήθηκε ως Κανελλόπουλος και της είπε ότι είναι πρώην Εισαγγελέας και ενδιαφερόταν για όλο το σετ της κρεβατοκάμαρας που στοίχιζε 950 €.

Της ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αγορά των επίπλων τα οποία είχε δεί στις φωτογραφίες και ότι πρόκειται να τα αναλάβει μεταφορική εταιρεία από τη Ρόδο για να τα μεταφέρει στην οικία του στην Αθήνα.

Συμφώνησαν και της ζήτησε η συναλλαγή να γίνει μέσω της τράπεζας Πειραιώς με το σύστημα «λεφτά στο λεπτό».

Του είπε ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η εφαρμογή κι εκείνος προσφέρθηκε να την βοηθήσει δίνοντας της οδηγίες με λεπτομέρεια στο κινητό της τηλέφωνο.

Οταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο με ένα κωδικό το οποίο της ζήτησε κι εκείνη του έδωσε.

Εκείνην τη στιγμή του είπε ότι δεν εμπιστεύεται την διαδικασία και έκλεισε το τηλέφωνο για να διαπιστώσει περίπου 5 λεπτά αργότερα ότι ο άγνωστος απατεώνας της είχε αφαιρέσει 400 € τα οποία και ανέλαβε από ΑΤΜ της τράπεζας στην οδό Θηβών και Παπαδιαμαντοπούλου στο Γουδί Αττικής.

Την 20η Ιουνίου 2020 ένας 40χρονος ημεδαπός, κάτοικος της Ρόδου, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα όμοιας απάτης. Ο 40χρονος ανήρτησε στην ίδια ως άνω ιστοσελίδα την 14η Ιουνίου 2020 την πώληση ενός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της μητέρας του μάρκας Peugeot, μοντέλο 206, με τιμή πώλησης 700 ευρώ.

Την 16η Ιουνίου 2020 δέχτηκε κλήση από ένα άτομο, κάτοικο Ηρακλείου Αττικής, που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του αυτοκίνητου.

Συμφώνησαν να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 600 €, μέσω διατραπεζικής συναλλαγής σε ATM της τράπεζας Πειραιώς, με χρήση της επιλογής «λεφτά στο λεπτό» και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των 100 € του είπε ότι θα του έστελνε με τον ίδιο τρόπο όταν το αυτοκίνητο φορτωθεί στη μεταφορική.

Του ανέφερε ότι δεν γνωρίζει και δεν χρησιμοποιεί την διατραπεζική αυτή συναλλαγή και ο απατεώνας προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει.

Του είπε ότι απέστειλε το χρηματικό ποσό, πλην όμως, εκείνος του απάντησε ότι στον λογαριασμό του υπάρχουν κατατιθεμένα μόνο 200 €.

Του απάντησε ότι για να πιστωθεί και να φανεί το υπόλοιπο θα έπρεπε να εισέλθει στην εφαρμογή της Τράπεζας Πειραιώς (winbank) του κινητού και να δημιουργήσει έναν κωδικό πατώντας το νούμερο 200 όσο το υπόλοιπο του λογαριασμού του. Του έδωσε ακολούθως τον κωδικό αφού ακολούθησε τις οδηγίες του και τα λεφτά εκλάπησαν από τον λογαριασμό του.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.