Μνημείο ντροπής: Το σύνολο του Τύπου αγνόησε την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για το βιασμό

January 16, 2021


Μια ακόμη άσχημη μέρα καταγράφει σήμερα (16/1) ο ελληνικός Τύπος, που ίσως θεωρεί σημαντικά άλλα θέματα, όπως μια μεταγραφή ή μια εξαγγελία προστίμου, από την εκκόλαψη της κουλτούρας του βιασμού, που …

...άθελά του πραγματοποιεί, με την άγνοια προς την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό. Μιλώντας στη διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για την κακοποίηση που...

Μια ακόμη άσχημη μέρα καταγράφει σήμερα (16/1) ο ελληνικός Τύπος, που ίσως θεωρεί σημαντικά άλλα θέματα, όπως μια μεταγραφή ή μια εξαγγελία προστίμου, από την εκκόλαψη της κουλτούρας του βιασμού, που άθελά του πραγματοποιεί, με την άγνοια προς την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό.

Μιλώντας στη διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για την κακοποίηση που βίωσε σε νεαρή ηλικία, με τα λόγια της να είναι ανατριχιαστικά, τόσο για τις θλιβερές στιγμές που βίωσε από τον παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας όσο και για το πώς ένιωσε όλα αυτά τα χρόνια.

Την καταγγελία αυτήν ακολούθησε μια αισχρή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία ακολούθησε τη λογική όσων κάνουν τη… γνωστή ερώτηση για το λόγο, που το θύμα σιώπησε για πολλά χρόνια, ενώ μέσα από την ίδια ανακοίνωση μάθαμε, ότι ο βιασμός είναι απλά ένα «δυσάρεστο γεγονός». Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε, μάλιστα, «θύελλα» αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά προς το παρόν η Ομοσπονδία δεν έχει προχωρήσει σε ανάκληση όσων ισχυρίστηκε, καλύπτοντας έτσι τον θύτη.

Σοφία Μπεκατώρου: Αδιαφορία στο σύνολο του Τύπου για την καταγγελία της

Η καταγγελία έγινε γνωστή χθες (15/1) στο ευρύ κοινό, ωστόσο αν κάποιος προτιμά να ενημερώνεται από τις εφημερίδες, δύσκολα θα διαπίστωνε σήμερα (16/1), ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Είναι πολύ πιθανό, δηλαδή, να μη μάθαινε πως μια Ολυμπιονίκης αθλήτρια, που έχει τιμήσει όσο ελάχιστα άτομα τα ελληνικά χρώματα, προχώρησε σε μια τόσο σημαντική δήλωση και αναζητά δικαιοσύνη.

Κι αν οι πολιτικές, οικονομικές και αγροτικές εφημερίδες έχουν κάποια δικαιολογία σε όσα συμβαίνουν στο «μέτωπο» της πανδημίας και όχι μόνο, αφού οι κοινωνικές, υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι σοβαρές, τότε τι λόγο έχουν τα αθλητικά πρωτοσέλιδα να μην προβάλουν αυτή την πολύ σοβαρή καταγγελία;

Όλα τα αθλητικά πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (16/1) ασχολούνται με τις μεταγραφές των ομάδων κατά κύριο λόγο, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ και η Σοφία Μπεκατώρου είναι… εξαφανισμένη. Μόνο σε μια εφημερίδα (Sportime) υπάρχει μια ελάχιστη αναφορά, που φυσικά δεν αρκεί σε σύγκριση με το μέγεθος της σοβαρότητας του ζητήματος.

Σοφία Μπεκατώρου πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Το χειρότερο από όλα, βέβαια, είναι πως το γεγονός που περιγράφουμε, δεν προκαλεί απολύτως καμία έκπληξη. Η πτώση της ποιότητας ενημέρωσης και της σοβαρότητας του Τύπου στην χώρα μας είναι γνωστή, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να περνά απαρατήρητη, με τη μέρα αυτή να μπορεί να θεωρηθεί άλλο ένα μνημείο ντροπής για τις ελληνικές εφημερίδες, που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους σε έναν κόσμο που άλλαξε.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.