Θάνος Πλεύρης: «Μετά τις 5 μέρες επιτρέπεται να πας στη δουλειά, αλλά όχι στην ταβέρνα»

January 15, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Θάνος Πλεύρης έδωσε διευκρινήσεις για την καραντίνα των πέντε ημερών και την απελευθέρωση όσων δεν έχουν συμπτώματα από εκείνη την ημέρα και μ…

...α και μετά, με αφορμή την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα. Εξηγήσεις Θάνου Πλεύρη για την καραντίνα των 5 ημερώνΣυγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπαδάκης ρώτησε τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, για ποιο λόγο δεν θεσπίζεται το...


Ο Θάνος Πλεύρης έδωσε διευκρινήσεις για την καραντίνα των πέντε ημερών και την απελευθέρωση όσων δεν έχουν συμπτώματα από εκείνη την ημέρα και μετά, με αφορμή την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.


Εξηγήσεις Θάνου Πλεύρη για την καραντίνα των 5 ημερών

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπαδάκης ρώτησε τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, για ποιο λόγο δεν θεσπίζεται το αρνητικό τεστ για να μπορεί να επιστρέψει κάποιος στην δουλειά του, καθώς ακόμα και αν φοράει την μάσκα αυξημένης προστασίας, δεδομένα θα υπάρξει στιγμή ή ακόμα και στιγμές που θα την κατεβάσει για κάποιο λόγο, που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς στον εργασιακό χώρο.

Ο Θάνος Πλεύρης διευκρινίζει ότι μετά την καραντίνα των πέντε ημερών, ο ασθενής δεν απελευθερώνεται

Όπως υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης «η ειδική μας επιτροπή το εισηγήθηκε γιατί μετά την 5η μέρα αυτός που δεν έχει συμπτώματα, άρα δεν έχει πυρετό, δεν έχει βήχα, δεν μεταδίδει ή ο κίνδυνος μετάδοσης είναι πολύ μικρός. Είναι λανθασμένη η εικόνα που έχουν πολλοί… Αυτός ο άνθρωπος δεν απελευθερώνεται. Δεν μπορεί να πάει στην ταβέρνα ή να έχει κοινωνική ζωή. Πρέπει να έχει την υψηλής προστασίας μάσκα. Από τη στιγμή που μας λένε οι επιστήμονες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μεταδοτικότητας μετά την 5η μέρα, παίρνουμε αυτόν τον κανόνα που τον έχει και η Αμερική. Τον εφαρμόζουν και άλλες χώρες, χθες το ανακοίνωσε η Μεγάλη Βρετανία».


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.