Πυκνά και υγιή μαλλιά: Τροφές και βιταμίνες για μείωση της τριχόπτωσης με φυσικό τρόπο

January 15, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η τριχόπτωση μπορεί να σχετίζεται με διαφορετικούς παράγοντες. Οι αιτίες ποικίλλουν από προβλήματα υγείας και ηλικίας μέχρι γενετικά προβλήματα….

...�ήματα. Της: Έπη ΤρίμηΩστόσο, συχνά, μια απλή αλλαγή στη διατροφή θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την υγεία τους κάνοντάς τα πλούσια και δυνατά.Σε πολλές περιπτώσεις, η τριχόπτωση οφείλεται σε ανεπάρκεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών. Για να αναπτυχθεί μια υγιής...


Η τριχόπτωση μπορεί να σχετίζεται με διαφορετικούς παράγοντες. Οι αιτίες ποικίλλουν από προβλήματα υγείας και ηλικίας μέχρι γενετικά προβλήματα.


Της: Έπη Τρίμη

Ωστόσο, συχνά, μια απλή αλλαγή στη διατροφή θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την υγεία τους κάνοντάς τα πλούσια και δυνατά.

Σε πολλές περιπτώσεις, η τριχόπτωση οφείλεται σε ανεπάρκεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών. Για να αναπτυχθεί μια υγιής κόμη, το σώμα χρειάζεται διάφορες βιταμίνες και μέταλλα.

Βιταμίνη Α

Εκτός από το ότι βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών, η βιταμίνη Α εμπλέκεται στην παραγωγή σμήγματος, μιας λιπαρής ουσίας που διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής μας ενυδατωμένο, εξηγεί η πύλη Very Well Fit.

Βιταμίνη Β

Οι βιταμίνες Β παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά μία από αυτές, η βιοτίνη, μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική για μερικούς ανθρώπους. Γνωστή και ως βιταμίνη Η, βοηθά στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής.


Βιταμίνη C

Αυτή η βιταμίνη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι’ αυτό και προστατεύει τα μαλλιά από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, η βιταμίνη C συμμετέχει στην παραγωγή κολλαγόνου, μιας ζωτικής δομικής πρωτεΐνης στα μαλλιά.

Βιταμίνη D

Αυτή η θρεπτική ουσία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με την τριχόπτωση γενικά, αλλά πιο συγκεκριμένα με την αλωπεκία, μια πάθηση του ανοσοποιητικού που προκαλεί τριχόπτωση σε μπαλώματα.

Βιταμίνη Ε

Όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι’ αυτό βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Ψευδάργυρος

Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, καθώς αυτό το μέταλλο παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην ανάπτυξη του ιστού της τρίχας αλλά και στην επισκευή του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η περίσσεια ψευδάργυρου έχει επίσης συσχετιστεί με την τριχόπτωση.


Σίδηρο

Η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο κοινή αιτία αναιμίας και ένα από τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι η τριχόπτωση. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για το σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης, η λειτουργία της οποίας είναι να μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών.

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν βιοτίνη και ψευδάργυρο που απαιτούνται για τη διατήρηση υγιών μαλλιών. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες, που υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες σε αυτή την τροφή, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, το σέσκουλο και τα λάχανα, είναι πλούσια σε ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά, όπως βιταμίνη D, σίδηρο και φυλλικό οξύ – μια μορφή βιταμίνης Β.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης επειδή περιέχουν βιταμίνες Β και D. Έτσι, η προσθήκη ψαριών όπως το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος στη διατροφή βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας της κεφαλής.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.