Αδιανόητο! Ζευγάρι γκάστρωνε διαρκώς τα σκυλιά του για να πουλά τα κουτάβια

January 15, 2022


Ένα δικαστήριο στο Κάρντιφ της Ουαλίας καταδίκασε τους Καρλ και Βικτόρια Σέλαρντ – ένα αντρόγυνο που πουλούσε κουταβάκια ράτσας μπουλντόγκ – να πληρώσουν 400 χιλ. λίρες (περίπου 480 χιλ. ευρώ), γιατί …

...εξανάγκαζαν τα θηλυκά σκυλιά τους να εγκυμονούν διαρκώς τα τελευταία 6 χρόνια.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα λειτούργησαν το εκτροφείο τους από το 2014 έως το 2020, χωρίς τις απαραίτητες άδειες, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.Το ζευγάρι κατηγορείται ότι εξανάγκαζε...

Ένα δικαστήριο στο Κάρντιφ της Ουαλίας καταδίκασε τους Καρλ και Βικτόρια Σέλαρντ – ένα αντρόγυνο που πουλούσε κουταβάκια ράτσας μπουλντόγκ – να πληρώσουν 400 χιλ. λίρες (περίπου 480 χιλ. ευρώ), γιατί εξανάγκαζαν τα θηλυκά σκυλιά τους να εγκυμονούν διαρκώς τα τελευταία 6 χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα λειτούργησαν το εκτροφείο τους από το 2014 έως το 2020, χωρίς τις απαραίτητες άδειες, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι εξανάγκαζε τα σκυλιά να γεννούν περισσότερες από μια φορά ανά έτος, κάτι που παραβαίνει τη σχετική βρετανική νομοθεσία προστασίας των ζώων.

Σύμφωνα με την εισαγγελία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του παράνομου κυνοτροφείου τους, ο Καρλ και η Βικτόρια Σέλαρντ απέκτησαν τουλάχιστον 67 γέννες, με ένα συγκεκριμένο θηλυκό, την Κόκο, να κάνει 6 γέννες μέσα σε μια περίοδο τεσσάρων ετών.

Οι Σέλαρντ τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 22.700 ευρώ ο καθένας και διατάχθηκαν από το δικαστήριο να καταβάλλουν περίπου 440 χιλ. ευρώ για να μην φυλακισθούν, καθώς και δικαστικά έξοδα που ξεπερνούν τις 50 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το ζευγάρι έβγαλε έως και 440 χιλιάδες ευρώ πουλώντας τα κουτάβια σε πελάτες μέσω διαφημίσεων σε σάιτ και social media, έχοντας πλέον περιουσία που υπερβαίνει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, από το ζευγάρι είχε επανειλημμένως ζητηθεί να κάνει αίτηση για την απονομή επίσημης άδειας λειτουργίας για το κυνοτροφείο, με τους Σέλαρντ, ωστόσο, να αγνοούν τις σχετικές εκκλήσεις των τοπικών αρχών.

«Θα μπορούσατε να λειτουργείτε μια εξαιρετικά προσοδοφόρα επιχείρηση εάν ήσασταν σωστά καταχωρημένο, αλλά τώρα θα πληρώσετε το τίμημα αυτής της ανοησίας» είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το αντρόγυνο έχει προθεσμία τριών μηνών να πληρώσει ή διαφορετικά να μείνει για 24 μήνες στη φυλακή.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.