Αυτό το μυστικό εκκλησάκι που δεν χρειάστηκε ούτε πάτωμα, ούτε ταβάνι για να χτιστεί – Που βρίσκεται;

January 15, 2022


Βρίσκεται σε μια σπηλιά μέσα στην θάλασσα, είναι εξαιρετικής ομορφιάς και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με οργανωμένη πεζοπορία από τον Γαλησσά ή με σκάφος από την θάλασσα. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ γι…

...ατί ο Kanye West, μετατρέπει όλα του τα σπίτια σε εκκλησίες.Το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στη Σύρο, είναι ένα μικρό καθολικό παρεκκλήσι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε μια σπηλιά, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.Το λευκό αυτό παρεκκλήσι μέσα στο βραχώδες τοπίο της περιοχής είναι εξαιρετικής...

Βρίσκεται σε μια σπηλιά μέσα στην θάλασσα, είναι εξαιρετικής ομορφιάς και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με οργανωμένη πεζοπορία από τον Γαλησσά ή με σκάφος από την θάλασσα. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ γιατί ο Kanye West, μετατρέπει όλα του τα σπίτια σε εκκλησίες.

Το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στη Σύρο, είναι ένα μικρό καθολικό παρεκκλήσι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε μια σπηλιά, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.

Το λευκό αυτό παρεκκλήσι μέσα στο βραχώδες τοπίο της περιοχής είναι εξαιρετικής ομορφιάς.

Για το χτίσιμο του δεν χρειάστηκε πάτωμα και ταβάνι. Χτίστηκαν μόνο δύο τοίχοι δεξιά και αριστερά.

Σύμφωνα με την παράδοση το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου έχτισε ένας ψαράς από τον Γαλησσά, ο Στέφανος, ο οποίος κινδύνεψε από ένα τεράστιο χταπόδι που τον τραβούσε στη θάλασσα.

Έκανε τάμα στον Άγιο Στέφανο να τον σώσει και έτσι έχτισε το εκκλησάκι στο απόμερο αυτό σημείο.

Το ξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου στον Γαλησσά της Σύρου γιορτάζει δύο φορές το χρόνο, μία στις 19 Αυγούστου και μία στις 26 Δεκεμβρίου, όταν και γεμίζει από κόσμο.

Μετά την λειτουργία προσφέρεται στους πιστούς μαστίχα και συριανό λουκούμι.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.