Παράταση lockdown: Τι συζητούν πίσω από κλειστές πόρτες, το ανακοινώνει το απόγευμα ο Χαρδαλιάς

January 8, 2021


Όλα δείχνουν παράταση του lockdown – γιατί το συζητούν λοιμωξιολόγοι και Χαρδαλιάς;Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση των επιστημόνων, στις 12 το μεσημέρι, καθώς από την έκβασή της θα κριθεί αν…

... και κατά πόσο θα αρθεί και σε ποιο βαθμό το «σκληρό» lockdown της τρέχουσας εβδομάδας, ή εάν θα πάρει, όπως όλα δείχνουν, παράταση για ακόμη μια εβδομάδα.Προς αναβολή για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα οδεύει η επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι...

Όλα δείχνουν παράταση του lockdown – γιατί το συζητούν λοιμωξιολόγοι και Χαρδαλιάς;

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση των επιστημόνων, στις 12 το μεσημέρι, καθώς από την έκβασή της θα κριθεί αν και κατά πόσο θα αρθεί και σε ποιο βαθμό το «σκληρό» lockdown της τρέχουσας εβδομάδας, ή εάν θα πάρει, όπως όλα δείχνουν, παράταση για ακόμη μια εβδομάδα.

Προς αναβολή για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα οδεύει η επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι θα πάει ακόμα πιο πίσω το σχέδιο του «click inside», που θα άνοιγε και τα καταστήματα στους καταναλωτές με προκαθορισμένα και περιορισμένα ραντεβού.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που θα συνεδριάσει το μεσημέρι με τους συναρμόδιους φορείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, φρόντισε ήδη από χθες να δείξει πως δυσκολεύεται να συναινέσει σε μία τέτοια προοπτική.

Ήδη αποδέχθηκαν, με δυσκολία, το αίτημα να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο λόγος είναι πως από τη μία υπάρχει ο φόβος για την εξέλιξη του ιικού φορτίου ως αποτέλεσμα της «χαλαρότητας» των προηγούμενων ημερών, της εορταστικής περιόδου και των αργιών και από την άλλη, η προσπάθεια δημιουργίας αναχωμάτων έναντι ενός τρίτου κύματος της πανδημίας με τον μεταλλαγμένο ιό, όπως ήδη διαφαίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα θα κάνουν την εισήγησή τους, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναμένεται στις 6 το απόγευμα να κάνει τις ανακοινώσεις.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.