Θεοφάνια: Κοσμοσυρροή σε εκκλησίες, παπάδες εκτός. Πού έριξαν Σταυρό, κ@λοδάχτυλα, click & pray [video]

January 7, 2021


Απίστευτες εικόνες με ουρές πιστών για τον εορτασμό των Θεοφανίων έξω από εκκλησίες, αλλά και ρίξιμο Σταυρού στη θάλασσα. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.Καλπάζει ο κορωνοϊός ανήμερα Θεοφάνεια καθώς πιστ…

...οί συνωστίστηκαν σε εκκλησίες για τον Αγιασμό, ενώ άλλοι βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό.Οι πιστοί έσπευσαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι προκειμένου να πάρουν τον αγιασμό μετά τη θεία λειτουργία, ωστόσο οι ουρές που δημιουργήθηκαν ήταν μεγάλες ενώ...

Απίστευτες εικόνες με ουρές πιστών για τον εορτασμό των Θεοφανίων έξω από εκκλησίες, αλλά και ρίξιμο Σταυρού στη θάλασσα. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Καλπάζει ο κορωνοϊός ανήμερα Θεοφάνεια καθώς πιστοί συνωστίστηκαν σε εκκλησίες για τον Αγιασμό, ενώ άλλοι βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό.

Οι πιστοί έσπευσαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι προκειμένου να πάρουν τον αγιασμό μετά τη θεία λειτουργία, ωστόσο οι ουρές που δημιουργήθηκαν ήταν μεγάλες ενώ σε πολλές περιπτώσεις όσοι περίμεναν δεν τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο φετινός εορτασμός των Θεοφανίων διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ανήμερα των Θεοφανίων στον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμο κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα tempo24, ο Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, έριξε τον σταυρό στη θάλασσα στο παλιό λιμάνι του Αιγίου, ενώ δύο πιστοί έπεσαν να τον πιάσουν, κατά το έθιμο, αγνοώντας τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Όπως ήταν φυσικό άμεσα επενέβη το Λιμενικό, ενώ πρόστιμα ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκαν και στους πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19.

Σημειώνεται τον σταυρό στη θάλασσα έριξαν νωρίτερα και στη Θεσσαλονίκη με την Αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του GRTimes.gr τα άτομα ρίχνουν το σταυρό στη θάλασσα και στη συνέχεια προσάγονται από την ΕΛ.ΑΣ..Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τουλάχιστον 5 προσαγωγές.

Την παράσταση έκλεψε παπάς που βγήκε εκτός εκκλησίας και έρενε χωρίς μάσκα περιπολικό:

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν και πιστοί που έκαναν άσεμνες χειρονομίες σε δημοσιογράφους που κατέγραφαν την είσοδο τους σε εκκλησίες:

Δείτε φωτογραφίες και tweets για την κοσμοσυρροή τα Θεοφάνεια, αναμένεται να καλπάσει ο κορωνοϊός:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.