Κορωνοϊός: Το τελευταίο «σ’ αγαπώ» μητέρας στην κόρη λίγο πριν πεθάνει

January 7, 2021


Η 76χρονη Maria Rico καταλαβαίνοντας ότι βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου ζήτησε από τους γιατρούς να της αφαιρέσουν τη μάσκα οξυγόνου για να πει στην κόρη της ότι την αγαπάειΚαθημερινά βλέπουν το φω…

...ς της δημοσιότητας συγκλονιστικές ιστορίες με τις τελευταίες στιγμές ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό. Μία από αυτές έχει πρωταγωνίστριες μία 76χρονη μητέρα και την 49χρονη κόρη της.Πρόκειται για την Maria Rico και την Anabel Sharma που νοσηλεύονταν στο βασιλικό νοσοκομείο του Λέστερ,...

Η 76χρονη Maria Rico καταλαβαίνοντας ότι βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου ζήτησε από τους γιατρούς να της αφαιρέσουν τη μάσκα οξυγόνου για να πει στην κόρη της ότι την αγαπάει

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές ιστορίες με τις τελευταίες στιγμές ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό. Μία από αυτές έχει πρωταγωνίστριες μία 76χρονη μητέρα και την 49χρονη κόρη της.

Πρόκειται για την Maria Rico και την Anabel Sharma που νοσηλεύονταν στο βασιλικό νοσοκομείο του Λέστερ, έχοντας νοσήσει από τον Covid – 19 μέχρις ότου τις χώρισε ο θάνατος. Η 76χρονη Maria καταλαβαίνοντας ότι βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου ζήτησε από τους γιατρούς να της αφαιρέσουν τη μάσκα οξυγόνου για να πει στην κόρη της ότι την αγαπάει. Λίγο πριν η 76χρονη γυναίκα είχε υπογράψει ένα χαρτί που έλεγε ότι δεν ήθελε οι γιατροί να κάνουν προσπάθειες αναζωογόνησης.

Σύμφωνα με τη Sun η Anabel μοιράστηκε μία συγκινητική φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η ίδια να κρατάει τα χέρια της μητέρας της.  Να σημειωθεί ότι ο κορωνοϊός «χτύπησε» όλη την οικογένεια της Anabel. Μάλιστα ο πρώτος που νόσησε ήταν ο 12χρονος γιος της.

Η 49χρονη το πρωί της Τρίτης μίλησε στην εκπομπή Good Morning Britain για το χαμό της μητέρας της. Όπως αποκάλυψε πως «ήμουν πολύ τυχερή. Μετά τη λήψη αυτής της φωτογραφίας, η μαμά μου έπρεπε να επιστρέψει στο κρεβάτι της. Την είχαν αφαιρέσει από τις οθόνες της για να έρθει και να μου μιλήσει». «Μόλις την έφεραν δίπλα μου ζήτησε να της αφαιρέσουν. Τότε της είπαν ότι εάν γινόταν αυτό θα πέθαινε», συμπλήρωσε.

«Αργότερα μου είπαν ότι η μαμά μου θα πέθαινε και ότι θα μεριμνούσαν για να μετέφεραν το κρεβάτι μου εκεί που βρισκόταν. Στο δωμάτιο επέτρεψαν να βρίσκεται και η αδερφή μου η οποία φορούσε μία μάσκα PPE. Μείναμε για πέντε λεπτά. Μας είπε ότι θα θέλαμε να πει κάθε μητέρα. Είπε ότι μας αγαπούσε, ήταν περήφανη για εμάς και ότι έπρεπε να συνεχίσω να αγωνίζομαι για να γυρίσω στο σπίτι μου. Της απάντησα ότι την αγαπώ και εγώ. Μαζί με την αδερφή μου τις κρατούσαμε τα χέρια μέχρι που εκείνη πέθανε.


Ακόμη τόνισε πως πριν τραβηχτεί η φωτογραφία γνώριζε ότι η μητέρα της είχε μόνο δύο μέρες για να ζήσει. H Maria Rico έφυγε από τη ζωή την 1η Νοεμβρίου 2020.  Παράλληλα προειδοποίησε τους πολίτες για να προσέχουν καθώς εάν δεν τηρούν τους κανόνες δεν αποκλείεται να χάσουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

«Ακόμα και όταν έφτασαν τα ασθενοφόρα για να μας μεταφέρουν στο νοσοκομείο και με οδήγησαν σε εντατική περίθαλψη, θυμάμαι να ρωτάω τους γιατρούς εάν θα πεθάνω», τόνισε στη συνέχεια. «Πραγματικά περίμενα να πουν όχι. Η απάντησή τους ήταν ότι δεν ήξεραν αν θα πέθαινα ή όχι. Αυτό για μένα ήταν η στιγμή που νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει», υπογράμμισε ακόμη.

«Δεν είμαι τόσο μεγάλη. Έχω πολύ ήπιο άσθμα. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ό, τι μπορούμε. Μπορούμε να ελέγχουμε μόνο το δικό μας περιβάλλον, αλλά αν μπορούμε να το κάνουμε με ασφάλεια, ίσως η εικόνα σήμερα να ήταν διαφορετική. Λαμβάνω οξυγόνο και προς το παρόν είναι άγνωστο για πόσο καιρό το θα χρειαστώ. Σίγουρα ο κορωνοϊός μου έδωσε μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες. Συγκεκριμένα καταστράφηκε ένα μέρος του αριστερού μου πνεύμονα καθώς και η βάση του. Επίσης καταστράφηκε η βάση του δεξιού μου πνεύμονα και είναι άγνωστο εάν θα μπορέσω ποτέ να επιστρέψω στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης που είχα πριν», κατέληξε.

Πηγή : protothema.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.