Δερμιτζάκης για ανοιχτές εκκλησίες: «Μετά από αυτό μην απορεί κανείς αν παραταθεί το lockdown»

January 7, 2021


Ένα αιχμηρό σχόλιο έκανε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού σήμερα σε ορισμένες εκκλησίες, στις λειτουργίες για τα Θεοφάνεια.Παρά το αυστηρό lockdown, τα μέτρα γύρω από …

...τις εκκλησίες και τις επιπλέον απαγορεύσεις, δεν ήταν λίγοι οι ναοί όπου δεκάδες πολίτες σχημάτισαν ουρές προκειμένου να εισέλθουν.Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, σε ανάρτηση στο Facebook, σχολίασε πως ο συνωστισμός αυτός μπορεί να επιδεινώσει...

Ένα αιχμηρό σχόλιο έκανε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού σήμερα σε ορισμένες εκκλησίες, στις λειτουργίες για τα Θεοφάνεια.

Παρά το αυστηρό lockdown, τα μέτρα γύρω από τις εκκλησίες και τις επιπλέον απαγορεύσεις, δεν ήταν λίγοι οι ναοί όπου δεκάδες πολίτες σχημάτισαν ουρές προκειμένου να εισέλθουν.

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, σε ανάρτηση στο Facebook, σχολίασε πως ο συνωστισμός αυτός μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση στη χώρα μας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως δε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν κλείσουν ξανά τα σχολεία και παραταθεί το lockdown.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δερμιτζάκης δημοσίευσε δύο φωτογραφίες από τον Ναό της Μητρόπολης Πειραιά όπου πιστοί έσπευσαν να κοινωνήσουν, γράφοντας: «Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…».

Για τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής των ειδικών και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Πάρα πολύ ανησυχητικές. Δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις.

Πηγή : lifo.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.