Ανατροπή για το lockdown: Η κυβέρνηση παίρνει πίσω την απόφαση για το Πάσχα

April 10, 2021


Ανατροπή είναι πιθανό να έρθει για το lockdown, καθώς μπορεί να υπήρξε μια αισιοδοξία τον τελευταίο καιρό για χαλάρωσή του, ως απόρροια των τελευταίων δηλώσεων του πρωθυπουργού, αλλά η κυβέρνηση φαίνε…

...ται πως… τα μαζεύει εν όψει Πάσχα, αφού η επιδημιολογική εικόνα δεν είναι η καλύτερη δυνατή.Η Ματίνα Παγώνη, άλλωστε, παρά την εκδηλωτικότητά της τον τελευταίο καιρό, εμφανίστηκε επίσης συγκρατημένη ως προς το Πάσχα στο χωριό και ο Νίκος Χαρδαλιάς την επιβεβαίωσε, μη δίνοντας...

Ανατροπή είναι πιθανό να έρθει για το lockdown, καθώς μπορεί να υπήρξε μια αισιοδοξία τον τελευταίο καιρό για χαλάρωσή του, ως απόρροια των τελευταίων δηλώσεων του πρωθυπουργού, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται πως… τα μαζεύει εν όψει Πάσχα, αφού η επιδημιολογική εικόνα δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Η Ματίνα Παγώνη, άλλωστε, παρά την εκδηλωτικότητά της τον τελευταίο καιρό, εμφανίστηκε επίσης συγκρατημένη ως προς το Πάσχα στο χωριό και ο Νίκος Χαρδαλιάς την επιβεβαίωσε, μη δίνοντας σαφή απάντηση σε σχετικό ερώτημα.

«Απέχουμε τρεις εβδομάδες από το Πάσχα, ας κάνουμε λίγο υπομονή», ήταν η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες έως τις 14 Μαΐου.

«Απέχουμε αρκετές εβδομάδες και για εμάς το πρωτεύον είναι να παρακολουθούμε καθημερινά την εξέλιξη και να παίρνουμε τις αναγκαίες αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Κορωνοϊός: Οι αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την χώρα πλη Κοζάνη

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα, αλλά όχι την Κοζάνη ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα 12 Απριλίου αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Αχαΐα με click in shop και click away, ενώ στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away.

Στην Κοζάνη δεν θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Παράλληλα ανακοίνωσε από 12 Απριλίου την επαναλειτουργία των καταστημάτων του ΟΠΑΠ, με εξαίρεση τα ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Σε ό,τι αφορά το λιανικό εμπόριο είπε ότι αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού/εμβαδού έχει ως εξής:

Για επιφάνειες έως 500 τμ ένα άτομο ανά 25 τμ, για επιφάνειες άνω των 500 τμ, κάθε 100 τμ πλέον των 500 τμ, επιτρέπεται ένας πελάτης επιπρόσθετα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.